close search results icon

Δραματική μείωση μαθητών στα σχολεία της Έδεσσας

Δραματική μείωση μαθητών  στα σχολεία της Έδεσσας

Δραματική είναι η μείωση των μαθητών στα σχολεία της Έδεσσας, θέμα το οποίο τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας. 

Το θέμα έθεσε αρχικά ο αντίδημαρχος Αλέξναδρος Πασχάλης, ο οποίος παρενέβη μέσω zoom καθώς βρίσκεται στη Σαντορίνη, όπου και υπηρετεί ως εκπαιδευτικός. Ο Αλέξανδρος Πασχάλης επικαλούμενος στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας έκανε λόγο για δραματική μείωση στα σχολεία της Έδεσσας, η οποία αγγίζει το 10% ενώ παρουσίασε και το πλάνο του για να γίνει η Έδεσσα ελκυστική πόλη. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ Νατάσα Ιατρίδου αναφέρθηκε στη δραματική μείωση των μαθητών των σχολείων της Έδεσσας παρουσιάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία για τους μαθητές, όπου υπάρχουν 5 ή και 7 μαθητές σε σχολικές τάξεις. Μάλιστα και η ίδια ως μητέρα τριών παιδιών επισήμανε πως "Μόνο εγώ έκανα παιδιά". 

Σίγουρα η δραματική μείωση του μαθητικού πληθυσμού πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας αλλά και γενικά την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση, διότι η υπογενειτικότητα είναι ένα μείζον πρόβλημα της κοινωνίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ