close search results icon

Δύο διασωληνωμένοι μετά τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη -Δεκάδες απεγκλωβισμοί, συγκλονιστικές εικόνες

Δύο διασωληνωμένοι μετά τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη -Δεκάδες απεγκλωβισμοί, συγκλονιστικές εικόνες


Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έπειτα από τον απεγκλωβισμό τους από το κτίριο όπου ξέσπασε φωτιά, στη Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε πριν τις 15:00 στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27, στο κέντρο της πόλης, πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική, σε μια μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης, προχώρησε στον απεγκλωβισμό 44 ανθρώπων που είχαν μείνει στο εσωτερικό του κτιρίου αφού ξέσπασε η φωτιά. Επτά από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Ανάμεσα στα άτομα που απεγκλωβίστηκαν είναι και 30 μαθητές που βρίσκονταν στο διπλανό φροντιστήριο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι δύο άνθρωποι που χρειάστηκε να διασωληνωθούν μεταφέρθηκαν στο «Παπανικολάου» με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν από τους πυροσβέστες και κατάφεραν να βγουν σώοι από το κτίριο έδειχναν ανακουφισμένοι, αλλά και έντρομοι, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις φλόγες όσο είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στο κτίριο με τη συνδρομή γερανοφόρου, οι εγκλωβισμένοι κατάφεραν να βγουν έξω και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την έξοδο των εγκλωβισμένων πολιτών, που έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν στη μεγάλη φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη, ενώ περίπου 10 άτομα χρειάστηκαν οξυγόνο καθώς ήταν κοντά στις έντονες αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τις φλόγες.



iefimerida.gr

Φωτογραφίες: Konstantinos Tsakalidis / SOOC -Intimenews/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ