Απίστευτο: Μετανάστες που είχαν προορισμό την Πέλλα βρέθηκαν στο Κρανίδι | PellaNews

Απίστευτο: Μετανάστες που είχαν προορισμό την Πέλλα βρέθηκαν στο Κρανίδι

Σύμφωνα με δημοσίευμα του argolikianaptiksi.gr και του newpost.gr μετανάστες που ήταν να έρθουν στην Πέλλα λόγω μιας σειράς απρόβλεπτων περιστατικών οδηγήθηκαν στο Κρανίδι.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί σε ότι έχει σχέση με τους μετανάστες είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας newpost.gr σχετικά με την μεταφορά μεταναστών στο Κρανίδι. Όπως φαίνεται μετανάστες που είχαν προορισμό την Πέλλα κατέληξαν στο Κρανίδι λόγω μια σειράς απρόβλεπτων περιστατικων. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Παρά την ενίσχυση του οργανωτικού συστήματος, συνεχίζονται τα προβλήματα στο συντονισμό. Νέο βραχυκύκλωμα προκλήθηκε από την μεταφορά λίγων δεκάδων μεταναστών και προσφύγων που ξεκίνησαν για τη Πέλλα και βρέθηκαν στο Κρανίδι. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές Πέλλας και έκανε τις σχετικές συνεννοήσεις ικανοποιώντας και κάποια αιτήματα τους για να υποδεχθούν τους μετανάστες πρόσφυγες.
Ξεκίνησαν για εκεί τα λεωφορεία που είναι ευθύνη του υπ. Προστασίας του Πολίτη, αλλά πληροφορίες της Αστυνομίας για κινητοποιήσεις άλλαξαν το δρομολόγιο για ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπου ήδη φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες και υπήρχαν κενές θέσεις. Δεν ενημερώθηκαν όμως ούτε το υπ. Εσωτερικών (το έμαθε από την τηλεόραση) ούτε ο δήμαρχος. Ο υφυπουργός Άμυνας κ. Στεφανής που ανέλαβε τον συντονισμό των υπηρεσιών των υπουργείων επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωρικάκο στη συνέχεια. Αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και στο Κρανίδι διότι κατά τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής ήδη έχει καλυφθεί το 1%. καθώς φιλοξενούνται 450 άτομα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. «Δηλώνουμε ότι είμαστε αρνητικοί και δεν θα δεχτούμε επιπλέον αριθμό προσφύγων – μεταναστών στην επικράτεια του Δήμου μας, καθώς έχουμε υπερκαλύψει το ποσοστό με 2,8% από εκείνο που μας αναλογεί με βάση τον μόνιμο πληθυσμό» ανέφερε η δημοτική αρχή Κρανιδίου σε ανακοίνωση της. «Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω επιβάρυνσης του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος».

Λόγω του αλαλούμ που δημιουργείται από την εμπλοκή διαφόρων υπουργείων, υπηρεσιών και φορέων υπάρχουν εισηγήσεις την ευθύνη να αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι περιφερειακές και τοπικές αρχές έναντι ανταλλαγμάτων που θα τους δοθούν καθώς είναι οι αρμοδιότεροι να βρουν και τον τόπο για τις δομές, να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις, να εντάξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να πείσουν και τους πολίτες τους. Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε μια μορφή του στην Ιταλία.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με  argolikianaptiksi.gr Σύριοι που μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Ερμιονίδας δεν κατέβηκαν από το Λεωφορείο όταν είδαν Σομαλούς. Το απρόοπτο δημιουργήθηκε όταν στον χώρο φιλοξενίας έφθασε λεωφορείο με Σύριους που όμως μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία Σομαλών  αρνήθηκαν να κατεβούν από το λεωφορείο για ευνόητους λόγους. Οι εκπρόσωποι των Συρίων ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν και ζήτησαν την μεταφορά τους στα Βόρεια και πιο συγκεκριμένα στην Μακεδονία. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα όμως έχουν δημιουργηθεί νέες φήμες για νέο κύμα μεταναστών στην Ερμιονίδα και ειδικότερα στο εργοστάσιο του Λαναρά που έχει εγκαταλειφθεί. Σε αυτό τον χώρο οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου οκτακόσια άτομα, αναφέρεται στο δημοσίευμα