'Δίδω' : Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα- έτοιμος ο μηχανισμός της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας | PellaNews

'Δίδω' : Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα- έτοιμος ο μηχανισμός της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας

Ενώ η Δίδω σαρωνει τη χώρα μας με έντονα καιρικά φαινόμενα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Οπως σας είχαμε ενημερώσει από το πρωί ο Ιορδάνης Τζαμτζης σε έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη το πρωί έθεσε σε ετοιμότητα όλα τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ενώ και το βράδυ βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και στο κυκλοφοριακό δίκτυο της Αττικής.

Οι βροχές είναι έντονες σε όλη τη χώρα ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί. 

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική, αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν.

Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη στην Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις οκτώ έως εννέα μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.