Λέσβος: Υπό πολιορκία αστυνομικοί... Πυροβολισμοί από πολίτες | PellaNews

Λέσβος: Υπό πολιορκία αστυνομικοί... Πυροβολισμοί από πολίτες

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο. Εγκλωβισμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή βρίσκονται έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Φωτιές και επεισόδια από το συγκεντρωμένο πλήθος. Έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου.

 
Δύσκολο βράδυ θα έχει και σήμερα η Λέσβος καθώς παρά το γεγονός πως τα ΜΑΤ έφυγαν για την ώρα από τις περιοχές Καράβα και Διαβολόρεμα.

Και αυτό γιατί το εξαγριωμένο πλήθος έφτασε στην Παγανή εκεί που στεγάζεται το στρατόπεδο Κυριαζή και που σύμφωνα με πληροφορίες εκεί βρίσκονται εγκλωβισμένες έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δέχονται επίθεση από το πλήθος και ακούγονται πυροβολισμοί από καραμπίνες και η Λέσβος… φλέγεται και πάλι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.  Επίσης εισβολή σε ξενοδοχείο όπου έμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ και στην Λέσβο έγινε στις 6:30 το απόγευμα, σύμφωνα με την αστυνομία

Όπως έγινε γνωστό ομάδα ατόμων εισέβαλε σε ξενοδοχείο στη Γέρα την ώρα που οι αστυνομικοί έλειπαν καθώς βρίσκονταν σε υπηρεσία, άνοιξαν τα δωμάτια και έβγαλαν τα προσωπικά τους είδη έξω στο δρόμο όπου τους έβαλαν φωτιά.

Όπως αναφέρει το grtimes οι άνδρες των ΜΑΤ βγήκαν κάποια στιγμή από το στρατόπεδο και πέταξαν δακρυγόνα, κάτι που έτρεψε τους περισσότερους πολίτες σε φυγή.

Αυτοί που έμειναν οργισμένοι άναψαν φωτιές στη μέση του δρόμου. Κάποιοι είναι με ρόπαλα και φωνάζουν συνθήματα και άλλοι απλά δίνουν το παρών στην διαμαρτυρία καθώς δεν θέλουν να αποκτήσει η Λέσβος κλειστές δομές φιλοξενίας.

Στο στρατόπεδο Κυριαζή λέγεται ότι υπάρχουν οι κλούβες των ΜΑΤ γι’ αυτό και οι διαδηλωτές προτίμησαν να διαμαρτυρηθούν σ’ αυτό το σημείο και η Λέσβος ετοιμάζεται να ακόμη ένα δύσκολο βράδυ. Στο σημείο υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενo.

Λέσβος: Τραύματα από καραμπίνα έχουν οι δυο από τους 43 τραυματίες αστυνομικούς
Θύματα πυροβολισμών έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δυο από τους 43 αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν στα άγρια επεισόδια που έγιναν στην Λέσβο νωρίτερα την Τετάρτη. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι τα τραύματά τους προκλήθηκαν από σκάγια!

Η κατάσταση ξέφυγε σήμερα από τα όρια καθώς συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στα κλειστά κέντρα. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως από τα επεισόδια στη Λέσβο, στο Διαβολόρεμα και την Καράβα, έχουν τραυματιστεί 10 πολίτες (από δακρυγόνα και χτυπήματα) και 43 αστυνομικοί.

 Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

 

Πηγή: newsit.gr