Ξεσηκώνονται και στη Λαμία: “Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια” - Κλείνουν τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής στις 12.00 οι κάτοικοι | PellaNews

Ξεσηκώνονται και στη Λαμία: “Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια” - Κλείνουν τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής στις 12.00 οι κάτοικοι

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν το βράδυ του Σαββάτου σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρύσης αλλά και της Αγίας Παρασκευής που συμμετείχαν στη Λαϊκή συνέλευση. ” Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια” έλεγαν χαρακτηριστικά μέσα σε εκρηκτικο κλίμα αποφασίζοντας να κλείσουν το μεσημέρι της Κυριακής τον κομβο της Αγίας Παρασκευής. 

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου πολλοί εκ των οποίων πήραν τον λόγο προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους για το προσφυγικό ζήτημα και την πιθανή έλευση προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ξεκαθάρισαν με τις τοποθετήσεις τους οτι η  αντίδρασή μας αυτή, δεν πηγάζει από ταπεινά αισθήματα, ούτε είναι αποτέλεσμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων, αλλά ”είναι  κραυγή αγωνίας για την μικρές κοινωνίες των χωριών μας, την κοινωνία της πόλης μας αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς η περιοχή της Μαυρομαντήλας δεν ενδείκνυται για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας”.

Δείτε ολόκληρο το ρεποτάζ στο lamianow.gr