Οι ειδικοί απεφάνθησαν: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που είναι ασφαλές να βγούμε από την καραντίνα | PellaNews

Οι ειδικοί απεφάνθησαν: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που είναι ασφαλές να βγούμε από την καραντίνα

Από τις 23 Μαρτίου οι Έλληνες βρίσκονται σε καραντίνα προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Από την πρώτη σχεδόν στιγμή, οι πολίτες περιμένουν νεότερη ενημέρωση σχετικά με το πότε θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ξανά κανονικά, με τα μέτρα να μην έχει ακόμα γίνει γνωστό το πότε θα αρθούν.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των ειδικών σχετικά με το τέλος της καραντίνας; Πότε αναμένεται να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας; 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, «Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τέλη Απριλίου θα έχουμε την κάθοδο της καμπύλης ούτως ώστε μέσα στον Μάιο να έχουμε την απόλυτη πτώση των κρουσμάτων και την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό».

Άποψη με την οποία συμφωνούν και οι επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι οποίοι δήλωσαν πως τα μέτρα αναμένεται να χαλαρώσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

«15 έως 18 Μαΐου θα είναι η ημερομηνία – με βάση το μοντέλο – που μπορούμε να συζητάμε για σταδιακή άρση των μέτρων αποκλεισμού», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

πηγή: instanews.gr