close search results icon

Έπαθε σοβαρή μόλυνση στομάχου από το νερό ποταμού - Έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο

Πώς τα κατάφερε. 

Μια γυναίκα από τη Βρετανία έφτασε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τον θάνατο, αφού η μόλυνση στο στομάχι της, την οδήγησε να κάνει εμετό 40 φορές την ημέρα, να διαγνωστεί με ηπατίτιδα και να περάσει το λιγότερο τρεις μήνες στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη nypost.com, η 23χρονη Kira Roberts το Δεκέμβριο του 2020 πήγε για κωπηλασία μαζί με την παρέα της στον ποταμό Witham στο Λίνκολν, όταν ξαφνικά ανατράπηκε η βάρκα της και έπεσε στο νερό. Τότε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και γύρισε κανονικά σπίτι της, όταν το βράδυ ξύπνησε λόγω έντονης αδιαθεσίας.

Συγκεκριμένα, πονούσε στην πλάτη και τα χέρια, ενώ είχε έντονο πονοκέφαλο. Αμέσως πήγε στο νοσοκομείο, όπου τη διαβεβαίωσαν πως απλά ήταν κουρασμένη, όταν όμως επέστρεψε τα συμπτώματα χειροτέρεψαν. Για την ακρίβεια, άρχισε να κάνει εμετό κάθε φορά που έτρωγε και ο πόνος εξαπλώνονταν σε όλο το σώμα της.

Έτσι, πήγε ξανά στο νοσοκομείο κι αυτή τη φορά στα επείγοντα, όπου οι εξετάσεις έδειξαν πως είχαν επηρεαστεί το συκώτι και η σπλήνα, ενώ βγήκε θετική σε αδενικό πυρετό από μολυσμένο νερό και ιογενή ηπατίτιδα.


Τότε, αναγκάστηκε να νοσηλευτεί από το Δεκέμβριο του 2020 έως το Μάρτιο του 2021, όπου από 73 κιλά έφτασε να ζυγίσει 45 κιλά, με τους γιατρούς να μη βρίσκουν από τι νοσεί.

Τελικά, τα κατάφερε
«Έκανα εμετό έως και 40 φορές την ημέρα… Προσπαθούσα να φάω, ώστε να μη σταματήσει το σώμα μου να λειτουργεί, αλλά τα έβγαζα και θα εξακολουθούσα να κάνω εμετό για τουλάχιστον δύο ώρες μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Η Kira Roberts πονούσε λοιπόν σε όλο το σώμα της, ενώ λόγω της χολής και του οξέος έκαιγε συνεχώς ο λαιμός της. Μάλιστα, τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εδώ, αφού αραίωσαν οι επαφές με τους φίλους της, ενώ αναγκάστηκε να χάσει και το τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο.

Έτσι, μόλις πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι της, έψαξε έναν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διέγνωσε γαστροπάρεση, δηλαδή στομαχική παράλυση, που είναι μια διαταραχή στην οποία η κινητικότητα του στομάχου επιβραδύνεται ή δεν λειτουργεί καθόλου.

Τότε της πρότεινε να δοκιμάσει την παρεντερική διατροφή (TPN), μια μέθοδο κατάποσης που εγχέει θρεπτικά συστατικά στις φλέβες, παρακάμπτοντας έτσι την ανάγκη για ένα σωλήνα τροφοδοσίας.

Έκτοτε, η 23χρονη είδε σημαντική βελτίωση στην υγεία της και μάλιστα κατάφερε να πιάσει δουλειά σε καφετέρια λίγους μήνες αργότερα. Παρόλα αυτά, άνοιξε σελίδα στο GoFundMe, ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει λεφτά για να αγοράσει έναν γαστρικό βηματοδότη που διεγείρει τους μύες, ώστε να μπορέσει να φάει κανονικά, αφού ακόμα και τώρα δεν λειτουργεί φυσιολογικά το στομάχι της.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ