close search results icon

Επεισόδια για τον τραυματισμό του Ρομά στη Θεσσαλονίκη -Έσπασαν βιτρίνες

Επεισόδια για τον τραυματισμό του Ρομά στη Θεσσαλονίκη -Έσπασαν βιτρίνες


Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της πορείας συμπαράστασης για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, στην οδό Τσιμισκή αλλά και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, δεκάδες καταστήματα υπέστησαν μεγάλες φθορές, καθώς άγνωστοι έσπασαν τους υαλοπίνακες στις κεντρικές βιτρίνες.

Όσοι καταστηματάρχες αντιλήφθηκαν την ένταση που επικράτησε καθόλη τη διάρκεια της πορείας πρόλαβαν και κατέβασαν τα ρολά τους, ωστόσο αυτοί που δεν πρόλαβαν προσπαθούν μέχρι αυτή την ώρα να μαζέψουν τα θραύσματα από τις βιτρίνες που άφησε πίσω της το πέρασμα της πορείας.

Όλο το βράδυ, οι αστυνομικές δυνάμεις χτένισαν ολόκληρη την περιοχή του κέντρου προκειμένου να εντοπίσουν πιθανούς υπόπτους που μετείχαν στα επεισόδια.

Τα επεισόδια έγιναν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας ατόμων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο για τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό. Συνολικά έγιναν προσαγωγές έξι ατόμων

iefimerida.gr

Φωτογραφίες από GRTimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ