close search results icon

Eurobasket-Ποτζέκο: Έκανα το μεγαλύτερο άλμα της ζωής μου για να αγκαλιάσω τον Αντετοκούνμπο!

Eurobasket-Ποτζέκο: Έκανα το μεγαλύτερο άλμα της ζωής μου για να αγκαλιάσω τον Αντετοκούνμπο!

Μια... κατηγορία μόνος του είναι ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο, προπονητής της Εθνικής Ιταλίας που με το πάθος του ακροβατεί σε κάθε παιχνίδι με την αποβολή, ενώ έχει στο... τσεπάκι την τεχνική ποινή. Στο χθεσινό τεράστιο παιχνίδι με τη Σερβία, μπορεί να αποβλήθηκε στην τέταρτη περίοδο, όμως μέχρι τότε πανηγύρισε κάθε καλάθι της Σκουάντρα Ατζούρα σαν... γκολ.

Λίγο μετά την ίσως μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Ιταλίας απέναντι στην μπλαζέ υπερομάδα της Σερβίας, ο Ποτζέκο δεν ήξερε με ποιον τρόπο να πρωτοπανηγυρίσει. Ανάμεσα στα υπόλοιπα τρελά που συνέβησαν, συνάντησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο διάδρομο των αποδυτήριων και χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, πήρε φόρα πήδηξε και έπεσε στην αγκαλιά του Greek Freak για να πανηγυρίσει την «βόμβα» που έριξαν οι παίχτες του στο Eurobasket 2022.

Από την μεριά του ο δις MVP του ΝΒΑ και πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς γελούσε με τον Ιταλό κόουτς, ενώ ένα μέλος του τιμ της Εθνικής Ελλάδος κοιτούσε αποσβολωμένος φοβούμενος μην χτυπήσει ο Giannis από το... πουθενά.

«Μόλις αγκάλιασα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια. Είναι τόσο καλό παιδί! Έτρεξα και πήδηξα πιο ψηλά απ' ότι έχω πηδήξει ποτέ στη ζωή μου γιατί είναι και ψηλός και τον αγκάλιασα», είπε ο ενθουσιώδης Ιταλός τεχνικός μετά το θρίαμβο της ομάδας του επί της Σερβίας και πρόσθεσε: «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας. Κάναμε μια καταπληκτική εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα που έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει. Όλα τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουμε μεγάλη καρδιά, μια δόση τρέλας και μεγάλη συνοχή σαν ομάδα. Ίσως να είμαστε ο αντίπαλος που κανένας δεν θέλει να βρει στο δρόμο του. Θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό αυτό που έγινε».

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ