close search results icon

Εύκολο και πεντανόστιμο crumble ροδάκινου

Το τέλειο επιδόρπιο για το τέλος του καλοκαιριού.

Αυτή η εύκολη συνταγή για τραγανό crumble ροδάκινου είναι το πιο τέλειο επιδόρπιο για το τέλος του καλοκαιριού.

Η βάση του πεντανόστιμου γλυκού είναι τα φρέσκα, ζουμερά ροδάκινα, επομένως τώρα είναι η ιδανική εποχή για να το απολαύσετε.

Ωστόσο, τα φρέσκα ροδάκινα μπορούν να αντικατασταθούν με κομπόστα ή κατεψυγμένα, αν δε θέλετε να στερηθείτε αυτό το λαχταριστό γλυκό τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Είναι πανεύκολο και γρήγορο στην εκτέλεση, αλλά συνάμα και πολύ θρεπτικό, λόγω της τραγανιστής επικάλυψης βρώμης. Σερβίρεται καλύτερα με μια μπάλα παγωτό.

Υλικά

Για τη γέμιση:

10 φλιτζάνια ροδάκινα κομμένα σε φέτες, δηλ. περίπου 10 ροδάκινα

¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την τραγανή επικάλυψη:

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους, κρύο

Για το σερβίρισμα:

Παγωτό βανίλια

screenshot-7-WjmTx.png

πηγή: iefimerida.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ