close search results icon

Γερμανία: Αυξήσεις τιμών μπύρας λόγω ελλείψεων γυάλινων μπουκαλιών

Για αύξηση τιμών μπύρας προειδοποιούν οι γερμανικές ζυθοποιίες, καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, μετά τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις

Γερμανία: Αυξήσεις τιμών μπύρας λόγω ελλείψεων γυάλινων μπουκαλιών

Για ελλείψεις μπουκαλιών μπύρας, εντός του καλοκαιρού, προειδοποιούν οι γερμανικές ζυθοποιίες, εν μέσω αύξησης του κόστους παραγωγής και ελλείψεων οδηγών φορτηγών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ειδικοί του βιομηχανικού κλάδου εκτιμούν ότι οι ελλείψεις σε γυάλινα μπουκάλια πρόκειται να επηρεάσουν, κυρίως, τις μικρομεσαίες ζυθοποιίες, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν 80% περισσότερο για να προμηθευτούν γυάλινα μπουκάλια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η αύξηση της τιμής μπουκαλιών και, γενικότερα, των τιμών ενέργειας, ενδεχομένως να προκαλέσουν, με τη σειρά τους, 30% αύξηση στην τιμή της γερμανικής μπύρας.

Οι λόγοι που προκαλούν ελλείψεις

Ένας από τους λόγους των ελλείψεων είναι η αύξηση των τιμών ενέργειας, η οποία προκαλεί αύξηση του κόστους παραγωγής γυάλινων μπουκαλιών.

Ταυτόχρονα, ο Χόλγκερ Άιχελε, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, ανέφερε ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών καθιστούσε δύσκολη τη διατήρηση των ροών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ως αποτέλεσμα αυτού, το κόστος των νέων γυάλινων μπουκαλιών σχεδόν διπλασιάστηκε, κατά το τελευταίο έτος.

Η λύση στο πρόβλημα

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, μία καλή λύση θα ήταν οι καταναλωτές να επιστρέφουν τα γυάλινα μπουκάλια στα καταστήματα, μετά την κατανάλωσή τους, και να μην τα πετάνε.

O λόγος πίσω από την πρόταση αυτή είναι ότι, στη Γερμανία, οι μπύρες διατίθενται στην αγορά, κυρίως, σε γυάλινα μπουκάλια. Τα μπουκάλια αυτά, όμως, λόγω των ελλείψεων, πωλούνται σε μικρές ποσότητες, και, εάν οι καταναλωτές τα επιστρέφουν στο μαγαζί, μετά την κατανάλωση του ποτού, θα βοηθήσουν στη διάθεσή τους στην αγορά.

Παρόμοιο πρόβλημα δεν αναμένεται να αντιμετωπισθεί με τα κουτάκια μπύρας, καθώς στη Γερμανία δεν είναι τόσο συνηθισμένα και πολλές ζυθοποιίες χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένα μπουκάλια που μπορούν να τα αντικαταστήσουν.

Πηγή: ΟΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ