close search results icon

Γιαννιτσά-Ημερίδα: «Ο ρόλος της ποινής στη δημιουργία ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος: Τιμωρία ή Σωφρονισμός»

Γιαννιτσά-Ημερίδα: «Ο ρόλος της ποινής στη δημιουργία ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος: Τιμωρία ή Σωφρονισμός»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο η ανοικτή Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος της ποινής στη δημιουργία ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος: Τιμωρία ή Σωφρονισμός».

Η εισηγήτρια κα. Ευαγγελία Δούμα, παρουσίασε και ανέπτυξε το θέμα της "ποινής" ως μέσου τιμωρίας και ως μέσου σωφρονισμού και συνέδεσε την επιβολή της στο σχολικό περιβάλλον, αφενός με τη δημιουργία διακρίσεων και συγκρούσεων, αφετέρου με τα ηθικά πρότυπα και τις προκαταλήψεις. Αναφέρθηκε στην σημασία της ηθικής και των άγραφων νόμων στην σφυρηλάτηση της προσωπικότητας των νέων και στην ανάγκη για γνώση και τήρηση των κανόνων λειτουργίας και συμπεριφοράς των οργανωμένων δομών στην εκπαίδευση. Ο Αντιδήμαρχος κ. Φωκάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της γνώσης των βασικών κανόνων συμπεριφοράς ώστε να αποφευχθούν πρώιμες παραβατικές συμπεριφορές, που επισύρουν κυρώσεις και συνέπειες.

Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού και η συμβολή του στο διάλογο που ακολούθησε την ουσιαστική εισήγηση της κας. Δούμα και την παρέμβαση του κ. Φωκά, κατέδειξαν πως η προσπάθεια των ανθρώπων του δήμου Πέλλας βρίσκει την αναμενόμενη ανταπόκριση από το κοινό της πόλης.

Από τη δημοτική αρχή σημειώνεται: "Ευχαριστούμε πολύ την κα. Ευαγγελία Δούμα και τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Φωκά για την εξαιρετική συνεργασία στην οργάνωση και υλοποίηση μιας ακόμη πετυχημένης ημερίδας στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης- ΣΒΑΑ, της πόλης των Γιαννιτσών".

317913008-10225491913819253-7435602837415713691-n.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ