Ο Αστυνομικός της γειτονιάς που... δεν ήρθε ακόμη στην Πέλλα!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

17 Ιουνίου 2017

Ο θεσμός εφαρμόζεται σε 45 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα

σε 109 γειτονιές πόλεων με 207 Αστυνομικούς

Από το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» επεκτάθηκε σε ακόμη (13) γειτονιές της Αττικής, του Κιλκίς και της Αχαΐας.

Πρόκειται για (4) Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική (Βύρωνα, Αγίων Αναργύρων, Α’ Περιστερίου και Μοσχάτου), (2) Αστυνομικά Τμήματα στο Κιλκίς (Παιονίας και Γουμένισσας) και (2) Αστυνομικά Τμήματα στην Αχαΐα (Γ’ Πατρών και Αιγιαλείας), με συνολικά (26) αστυνομικούς.

Με την επέκταση αυτή, πλέον ο θεσμός λειτουργεί σε (45) Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα και ειδικότερα σε (109) γειτονιές πόλεων με (207) αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση ότι η φιλοσοφία του θεσμού, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2015-2019) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, και περιλαμβάνει σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα.

Υπογραμμίζεται ότι ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» αποτελεί την «επώνυμη» παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στις γειτονιές και από το 2015 βρίσκεται ανελλιπώς δίπλα στον πολίτη, συμβάλλοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά του, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.

Βασική του προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 332.300 δράσεις και παρεμβάσεις, όπως επισκέψεις σε οικίες, σχολεία και επιχειρήσεις, συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις, θεωρήσεις γνησίου υπογραφής, επίλυση διαφορών κ.α.

  • Social network:

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr