Τι κάνεις όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός σου δηλώνει «εκτός πραγματικότητας το να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία»;
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Φεβρουαρίου 2018

Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για το Σκοπιανό δεν μπορεί παρά μόνο λύπη και οργή, συγχρόνως, να νιώθει ένας έλληνας πατριώτης, ένας Έλληνας που ξέρει λίγο από ιστορία.

Αυτός που ηγείται της Ελλάδας είπε σήμερα ότι είναι εκτός πραγματικότητας το να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στο Σκοπιανό υποστηρίζοντας ότι «έχουμε αναλάβει ευθύνη να κλείσουμε με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα».

Μιλώντας για το συλλαλητήριο είπε ακόμη ότι «δεν αγνοούμε κανέναν Έλληνα πολίτη που εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα» ενώ για τις συγκεντρώσεις είπε: «Ποιο ήταν το μήνυμα: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας; Να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα που είναι ανοικτό από το 1992; Αν αυτό είναι το μήνυμα είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» και συνέχισε: «Ή μήπως είναι το ότι δίνουμε το όνομα Μακεδονία; Αν αυτό είναι το αίτημα δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό γιατί πριν το κάνουμε είναι να πούμε ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δίλημμα να δώσει το όνομα γιατί η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ».

«Αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει αλλά να πάρει πίσω. Να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία χωρίς προσδιορισμό, να σταματήσουν παντού τις αλυτρωτικές αναφορές, να τους πείσει να μην σφετερίζονται σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν» συνέχισε κάνοντας λόγο για σημαντικά βήματα μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός που οδήγησε στη μετονομασία του αεροδρομίου και μιας εθνικής οδού.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολη διαπραγμάτευση, είναι όμως ο μόνος δρόμος. Και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας που είναι ξεκάθαρη από το 1992 και μετά αλλά και στο Βουκουρέστι, δεν υποστηρίζεται σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων συρόμενος από τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους» συνέχισε.

«Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο πέραν του δρόμου της υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας, δεν έχουμε άλλο δρόμο για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με τους γείτονες χωρίς ζιγκ-ζαγκ και στόχο σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό πρσδιορισμό έναντι όλων κάτι που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή αλλά βεβαίως και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού. Αυτό είναι το μοναδικό πλαίσιο που εγγυάται τη λύση του προβλήματος». (τα αποσπάσματα της ομιλίας του από το protothema.gr)

Τι κάνει λοιπόν ένας πολίτης που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι ακατανόητα; Τι κάνει ένας πολίτης αλλά και εκατομμύρια πολιτών σε αυτή την χώρα που πιστεύουν ότι και μόνο το όνομα είναι ο φορέας του αλυτρωτισμού;

Δυστυχώς επαληθεύονται όλοι αυτοί και είναι πολλοί και είναι επιστήμονες και είναι σοβαροί άνθρωποι και αγαπούν την πατρίδα τους ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά... όλα αναμένουν τα μοιραία πρόσωπα.

Προς το παρών φωνάζουμε το «ξεχάστε το όνομα Μακεδονία στο Σκοπιανό» όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Γλέζος και ενώνουμε την αγωνία μας με τα εκατομμύρια Ελλήνων.

Και δημοσιοποιούμαι και κομμάτι μιας πολύ καλής δουλειά που έκανε ο κ. Μηνάς Δόγας όπου και μόνο με την παρουσίαση της ιστορίας της περιοχής από την παράθεση μιας σειράς χαρτών καταλαβαίνει κανείς την ιστορική αλήθεια. Μια αλήθεια που δεν αλλάζει όσο κι αν η πολιτική έχει άλλα σχέδια.

Αλλά κι αν η πολιτική όπως λέει σήμερα ο πρωθυπουργός που χαράχτηκε τα τελευταία χρόνια είναι στην λάθος κατεύθυνση εσύ κ. πρωθυπουργέ γιατί δεν την αλλάζεις;

Και αν όλοι οι προηγούμενοι αποδέχτηκαν τον όρο Μακεδονία τότε γιατί οι γείτονες αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα; 

Κι εσύ που ακούς τον ελληνικό λαό γιατί αγνοείς την άποψη του για την Μακεδονία;

Γιατί στο κάτω κάτω θέλεις να συνεχίσεις το λάθος των προηγούμενων (αν και δυστυχώς η άποψη σου επί του θέματος ήταν τελείως διαφορετική με της πλειοψηφίας απ΄όταν ακόμη ήσουν στα αζήτητα).

Διαβάστε λοιπόν στο παρακάτω pdf την έρευνα/εργασία του κ. Δόγα, αξίζει!

  • Social network:

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr