close search results icon

Η «εκδίκηση» του Ερντογάν – Άφησε τον Πούτιν να περιμένει

Οι δυο ηγέτες είχαν συνάντηση στην Τεχεράνη.

Το «αίμα του πίσω» πήρε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που άφησε στο… περίμενε τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δυο ηγέτες είχαν συνάντηση στην Τεχεράνη και βίντεο που ανήρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος Ρετζέπ Σοΐλού, δείχνει τον ρώσο πρόεδρο να περιμένει όρθιος για περίπου ένα λεπτό τον τούρκο ομόλογό του στον χώρο της συνάντησης.

screenshot-11-Bijtq.png

Ήταν μια ασυνήθιστη κατάσταση για τον Πούτιν, ο οποίος έχει τη φήμη του ηγέτη που αφήνει τους ομολόγους του να περιμένουν, επίτηδες, μερικές φορές και για ώρες, πριν ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες συνομιλίες τους.

Αυτή τη φορά, ο Πούτιν μπήκε γρήγορα στην αίθουσα, περιμένοντας- κατά τα φαινόμενα- ότι ο Ερντογάν θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Αντί για αυτό, έμεινε να περιμένει όρθιος, ενώ οι φωτογραφικές μηχανές είχαν πάρει «φωτιά».

«Αυτά τα 50 δευτερόλεπτα που ο Ερντογάν ανάγκασε τον Πούτιν να περιμένει, ενώ φαινόταν κουρασμένος, μπροστά στις κάμερες, λέει πολλά για το πόσα έχουν αλλάξει μετά την Ουκρανία» σχολίασε στο Twitter η Τζόις Κάραμ, ανταποκρίτρια του National News.

Η… εκδίκηση

Κάποιοι εκτίμησαν ότι ίσως ο Ερντογάν θέλησε να «εκδικηθεί» τον Πούτιν για τη συνάντησή τους στη Μόσχα το 2020, όταν ο τούρκος πρόεδρος αναγκάστηκε να περιμένει για τόση ώρα προτού μπει στην αίθουσα της συνάντησης, που τελικά κάθισε.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση των δύο ανδρών προ διετίας στο Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος είχε αφήσει τον Ταγίπ Ερντογάν και τη συνοδεία του να περιμένουν για αρκετά λεπτά στον προθάλαμο πριν περάσουν στον χώρο της συνάντησης.

πηγή: in.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ