close search results icon

Η Λεωφόρος μπορεί να εκτοξεύσει τον Άρη

Η Λεωφόρος μπορεί να εκτοξεύσει τον Άρη

Η νίκη στον αγώνα με τον Ιωνικό λειτούργησε για τον Αρη ως αντίβαρο στις κακές εμφανίσεις και τις διαδοχικές ήττες που είχε η ομάδα κόντρα σε Βόλο και ΑΕΚ. Στην ανησυχία που εκφράστηκε από τον κόσμο μετά τις προβληματικές εμφανίσεις και στην αμφισβήτηση για τις δυνατότητες της ομάδας βάσει των υψηλών στόχων που έθεσε η διοίκηση.

Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν χρόνο, ανέκτησαν αυτοπεποίθηση και επανέφεραν – ως έναν βαθμό – την ηρεμία που αναζητούσαν πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η αναμέτρηση στη Λεωφόρο μπορεί ν’ αποτελέσει για την ομάδα του Πάρντιου η συνέχεια της μεγάλης αντεπίθεσης, πόσω μάλλον όταν απέναντι της θα έχει μια ομάδα η οποία μετράει το απόλυτο, με οκτώ νίκες από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Πρόκειται για ένα ματς υψηλών απαιτήσεων και αποδείξεων για τις δυνατότητες των κιτρινόμαυρων, διότι μπορεί εύλογα να αντιληφθεί κάποιος τα πολλαπλά κέρδη που μπορεί να αποκομίσουν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αν στον Αρη εκτιμούν ότι η ομάδα είναι έτοιμη να πιάσει τους υψηλούς στόχους όπως τέθηκαν από τη διοίκηση και άρα, να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, τότε σίγουρα ο αγώνας στη Λεωφόρο αποτελεί κριτήριο. Πιθανότητα αποτελέσματος βάζει τον Αρη γερά στο παιχνίδι υψηλών διακρίσεων. Στην ουσία, η ομάδα έχει την ευκαιρία ν’ αλλάξει τα δεδομένα, τις ισορροπίες αν προτιμάτε στο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας πολλά αγωνιστικά και ψυχολογικά οφέλη για συνέχεια. Άλλωστε, καμία ομάδα μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει κερδίσει τα προηγούμενα δύο ντέρμπι που έδωσε. Νίκησε την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και πήρε “διπλό” από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ώθηση με το “8 στα 8”, κυρίως όμως έχει την αγωνιστική σταθερότητα, σε αντίθεση με τον Αρη που παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα και ψάχνει ακόμη αγωνιστική ισορροπία. Ποιοτικά άλλωστε η ομάδα του Πάρντιου έχει περισσότερες μονάδες αλλά και τις προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή και να ξεκλειδώσουν ένα παιχνίδι. Σε ματς όπως αυτό της Κυριακής εξάλλου δεν παίζει ρόλο τόσο η φόρμα όσο η επιθυμία για τη νίκη που θα δείξει η εκάστοτε ομάδα στο γήπεδο. Και οι ποδοσφαιριστές του Αρη στο πρώτο φετινό ντέρμπι της ομάδας στην Αθήνα είναι υποχρεωμένοι να αντιληφθούν τη σημασία του και να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της αναμέτρησης, που εν τέλει μπορεί και ν’ αλλάξει τη μοίρα τους στο φετινό μαραθώνιο. Γιατί όχι και να τους εκτοξεύσει.

πηγή: Γιώργος Στράντζαλης/ metrosport 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ