close search results icon

Η Μπενφίκα κατηγορείται για στημένους αγώνες

Την άποψή του για το θέμα εξέφρασε και ο ίδιος ο πορτογαλικός σύλλογος, ο οποίος εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας την έρευνα, χωρίς ωστόσο να τη σχολιάσει.

Στημένοι αγώνες: είναι η κατηγορία που απευθύνεται στην Μπενφίκα και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες ο πορτογαλικός Τύπος, που κάνει λόγο για την έναρξη από το δικαστικό σώμα επίσημης έρευνας για τον σύλλογο της Λισαβόνας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της θητείας 2016-2020, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην ηγεσία.

Τις πρώτες δημοσιογραφικές φήμες επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ιβηρικός σύλλογος. Ανάμεσα στους υπό έρευνα παράγοντες είναι και ο Πορτογάλος παλαίμαχος διεθνής άσος και νυν πρόεδρος των «Αετών», Μανουέλ Ρουί Κόστα.

Ο Ρούι Κόστα αντικαθιστά τον πρώην πρόεδρο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, ο οποίος είχε ήδη παραιτηθεί το καλοκαίρι του 2021 μετά τη σύλληψή του, ως μέρος μιας άλλης έρευνας για φορολογική απάτη.

Στην τρέχουσα διαδικασία, η οποία προέκυψε από την έρευνα των εισαγγελέων για χακαρισμένα emails, η Μπενφίκα κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από παραποιημένα αποτελέσματα σε αρκετούς αγώνες.

Την άποψή του για το θέμα εξέφρασε και ο ίδιος ο πορτογαλικός σύλλογος, ο οποίος εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας την έρευνα, χωρίς ωστόσο να τη σχολιάσει.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, η “Sport Lisboa e Benfica – Futebol SAD” επιβεβαιώνει ότι εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου στις 3 Ιανουαρίου, καθώς, μεταξύ άλλων, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2016 έως το 2020, τα οποία βρίσκονται και επί του παρόντος στις θέσεις τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

«Η Μπενφίκα δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για το θέμα, καθώς η διαδικασία τελεί υπό δικαστικό απόρρητο. Η Μπενφίκα εκφράζει την απόλυτη προθυμία της να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, όπως συνέβαινε πάντα μέχρι τώρα».

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ