close search results icon

Η συνταγή της ημέρας- Βελουτέ σελινόριζας με μήλα και κάστανα

Η συνταγή της ημέρας- Βελουτέ σελινόριζας με μήλα και κάστανα

Η γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα µήλα και τα γλυκά κάστανα δημιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπημένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουμε τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου!

Υλικά

Μερίδες: 4

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1.000 γρ. σελινόριζα, χοντροκοµµένη

2 µήλα, χοντροκοµµένα

1 κρεµµύδι, χοντροκοµµένο

1 σκελίδα σκόρδο, κοµµένη στη µέση

100 γρ. κάστανα, ψημένα και καθαρισμένα

3/4 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι

1 κουτ. γλυκού µμοσχοκάρυδο

1.000 ml καυτό ζωμό κρέατος ή μανιταριών και επιπλέον για το αραίωμα της σούπας

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας βούτυρο

µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο αλάτι

Για τα φύλλα φασκόμηλου

12 φύλλα φασκόμηλου

φυτικό λάδι

Για το σερβίρισμα

σπόρους ροδιού

φρυγανισμένα κυβάκια ψωμιού

Διαδικασία

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη σελινόριζα, το µήλο, το κρεµµύδι και το σκόρδο για 5΄. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα µμπαχαρικά, τον ζωμό και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βράζουμε τη σούπα για 25΄ σε µέτρια φωτιά, κατόπιν την πολτοποιούμε και τη βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όσο επιπλέον ζωμό χρειάζεται για να δώσουμε την επιθυμητή υφή. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αφήνουµε να πάρει 2-3 βράσεις.

Φύλλα Φασκόμηλου: Σε ένα κατσαρολάκι τηγανίζουμε τα φύλλα του φασκόμηλου σε καυτό λάδι και τα στραγγίζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα µε τα φύλλα φασκόμηλου, ρόδι και κυβάκια φρυγανισμένου ψωμιού.

olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ