close search results icon

Ιταλία-Ελλάδα: Γιατί το αποψινό μπορεί να γίνει το κλειδί του Eurobasket

Ιταλία-Ελλάδα: Γιατί το αποψινό μπορεί να γίνει το κλειδί του Eurobasket

Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε (3/9, 22:00) την Ιταλία για τον δεύτερο αγώνα των ομίλων του Eurobasket 2022 και με νικηφόρο αποτέλεσμα βάζει γερές βάσεις για την πρωτιά και όχι μόνο.

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε με το δεξί στο Eurobasket μετά τη νίκη κόντρα στην Κροατία εχθές (2/9) και σήμερα ρίχνεται στη μάχη απέναντι στην οικοδέσποινα Ιταλία. Με νίκη απόψε η Ελλάδα μπαίνει σε θέση ισχύος για την πρώτη θέση στον όμιλο και βλέπει τα χιαστί να της… χαμογελούν.

2/2 και φύγαμε για την πρωτιά

Το πρόγραμμα τα έφερε έτσι, ώστε η Εθνική μας να κληθεί να αντιμετωπίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια τις δυσκολότερες αντιπάλους του ομίλου. Μετά τη νίκη απέναντι στους Κροάτες, η αναμέτρηση με την Ιταλία είναι το επόμενο μεγάλο εμπόδιο.

Μπορεί οι γείτονες να παρατάσσονται στη διοργάνωση με αρκετές απουσίες και να έχασαν τον ηγέτη τους, Ντανίλο Γκαλινάρι, ωστόσο διαθέτουν ένα πολύ δυνατό σύνολο και παίζουν εντός έδρας. Αν λοιπόν η γαλανόλευκη καταφέρει να πάρει τη νίκη σήμερα, τότε ο δρόμος για την πρωτιά στον όμιλο είναι ανοιχτός.


Η Ελλάδα στη συνέχεια έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Εσθονία. Αντίπαλοι σαφώς με λιγότερη ποιότητα από την Εθνική μας. Είναι ξεκάθαρο πως για να μην καταλάβουμε την πρώτη θέση θα πρέπει να ηττηθούμε σε παραπάνω από έναν αγώνες, κάτι που φαντάζει δύσκολο.

Το πρώτο χιαστί θα είναι (μάλλον) εύκολο

Ως πρώτοι λοιπόν από τον Γ’ όμιλο, στην φάση των «16» θα διασταυρωθούμε με τον τέταρτο του Δ’ ομίλου στον οποίο βρίσκονται οι: Σερβία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ, Τσεχία και Ολλανδία. Σε αυτόν τον όμιλο όσον αφορά την πρωτιά φυσικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η παρέα του Γιόκιτς θα τερματίσει στην κορυφή και λογικά η Ολλανδία θα μείνει εκτός διεκδίκησης της 4ης θέσης. Φιλανδία, Πολωνία και Ισραήλ είναι αξιόλογοι αντίπαλοι αλλά σίγουρα δεν είναι στα «μέτρα» της Ελλάδας και μοναδικό «αγκάθι» στην όλη ιστορία είναι η Τσεχία. Η ομάδα του Τόμας Σατοράνσκι, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Πολωνία και μπορεί να βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής, χωρίς φυσικά να αποτελεί φόβητρο.

Γλιτώνει το συναπάντημα με τον Ντόντσιτς

Έχοντας φτάσει στους «8», το συγκεκριμένο μονοπάτι οδηγεί στον νικητή του ζευγαριού του δεύτερου του Β’ ομίλου και του τρίτου του Α’. Μετά τη μεγάλη νίκη της Γερμανίας επί της Γαλλίας η κατάσταση στον Β’ όμιλο φέρνει ως φαβορί για την πρωτιά τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ οι Γερμανοί αποκτούν προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, που ενδεχομένως να τους οδηγήσει πάνω στην Ελλάδα. Έτσι είναι πιθανό η Εθνική να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τους διοργανωτές της τελικής φάσης, Γερμανούς, σε μία επανάληψη του τελικού του 2005.

Είναι λοιπόν σαφές πως η αποψινή αναμέτρηση κόντρα στους Ιταλούς είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις που θα επηρεάσουν ολόκληρο του τουρνουά για την Εθνική Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ