close search results icon

Ιταλία- Σεισμός 5,7 Ρίχτερ χθες ταρακούνησε το Ρίμινι

Ιταλία- Σεισμός 5,7 Ρίχτερ χθες ταρακούνησε το Ρίμινι

Ο σεισμός, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί χθες και έγινε αισθητός μέχρι τη Ρώμη στην άλλη πλευρά της χώρας, καθώς και στις βόρειες περιοχές του Βένετο, του Φρίουλι και του Τρεντίνο.

Βίντεο δείχνει μπουκάλια κρασιού να πέφτουν από τα ράφια και να σπάνε στο πάτωμα ενός σούπερ μάρκετ, κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη της Ανκόνα υπέστη επίσης ζημιές, με πεσμένη τοιχοποιία να καλύπτει τις σκάλες και την πλατφόρμα του σταθμού.

Ένας κάτοικος στο Φάνο, μια πόλη μεταξύ του Ρίμινι και της Ανκόνα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa ότι τα φώτα των δρόμων ταλαντεύονταν κατά τη διάρκεια του σεισμού. Όπως είπαν πολίτες: «Τα πάντα έτρεμαν βίαια, μια φοβερή αίσθηση και ο κόσμος ξεχύθηκε στο δρόμο».

Ο παρουσιαστής της τοπικής τηλεόρασης, Μάσιμο Φογκέτι, έκανε ανασκόπηση Τύπου όταν το στούντιο άρχισε να τρέμει βίαια. Ο Foghetti φαίνεται να φεύγει γρήγορα από το γραφείο του, καθώς λέει: «Προσοχή, προσοχή, σεισμός!».

Πρόσθεσε: «Συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ένας μεγάλος σεισμός αυτή τη στιγμή έχει χτυπήσει την πόλη Fano. Προσοχή, θα προσπαθήσουμε να δούμε τι έχει πέσει». Οι πόρτες του στούντιο, που βρίσκονται πίσω από το γραφείο του Foghetti, φαίνονται να κουνιούνται πάνω-κάτω.

Ο Foghetti εμφανίστηκε και πάλι και κάθισε ξανά στο γραφείο του, λέγοντας στους τηλεθεατές: «Ήταν πραγματικά ένας πολύ πολύ μεγάλος σεισμός. Τώρα επικρατεί ηρεμία, αλλά μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί. Ωχ, άλλος ένας.»

Στη συνέχεια έφυγε και πάλι από το γραφείο του, λέγοντας εκτός κάμερας: «Ας φύγουμε, τι κάνουμε; Ας σταματήσουμε την ανασκόπηση του Τύπου».

Ο σεισμός δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Σε συνεχή επαφή η Μελόνι με την πολιτική προστασία

«Δεν υπάρχουν τραυματίες αυτή τη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, ενώ η υπηρεσία ανέφερε στο Twitter ότι οι έλεγχοι στο σημείο συνεχίζονται.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 21 μίλια ανοιχτά του Πέζαρο, μιας παραθαλάσσιας πόλης στην ανατολική περιοχή Μάρκε, σε βάθος 4,3 μιλίων, ανέφερε το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV).

Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στο Πέζαρο και σε άλλες κοντινές πόλεις έκλεισαν και η σιδηροδρομική κυκλοφορία που περνάει από το Πέζαρο κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής διακόπηκε.

Το γραφείο της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι βρίσκεται σε "συνεχή επαφή" με τις αρχές Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της περιφέρειας Μάρκε για να παρακολουθεί τις εξελίξεις.



 iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ