close search results icon

Και φέτος στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

Τι γίνεται με τα στρατόπεδα και ανεβλήθη η μεταφορά της στο "Φιλιππάκου". Τι ανέφεραν οι αρχηγοί των παρατάξεων και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 

Σε συνάντηση που οργανώθηκε από πλευράς Δήμου Πέλλας, με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Μικροπωλητών, ανθρώπων της εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, με θέμα την Εμποροπανήγυρη, έκανε αναφορά ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η τελική κατάληξη είναι πως η Εμποροπανήγυρη θα γίνει στο ίδιο μέρος, τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς, μιας και τρέχουν οι μελέτες για τα στρατόπεδα, τα οποία προορίζονται ως «ελεύθεροι χώροι», τόσο πρασίνου, όσο και για την πραγματοποίηση στο μέλλον και της ετήσιας πανήγυρης και άλλων δραστηριοτήτων. Ο Δήμος, όπως συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι που συμμετείχαν στη σύσκεψη (ακόμη κι αυτοί που θέλουν τη μεταφορά), κατέληξαν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν περιττά έξοδα (και βιαστικές κινήσεις) για τη μεταφορά του πανηγυριού, έως να ολοκληρωθούν οι μελέτες που τρέχουν, κατόπιν συμφωνίας και με τον «ιδιοκτήτη» των στρατοπέδων, που είναι το ΤΕΘΑ.

Έτσι, τέθηκε για πρώτη φορά θέμα μεταφοράς της Εμποροπανήγυρης σε άλλο σημείο της πόλης και συγκεκριμένα στον χώρο του Στρατοπέδου «Φιλιππάκου». Ένας θεσμός, δεν πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και φαίνεται (εκτός απροόπτου, σύνηθες πια για την εποχή που διανύουμε) ότι θα γίνει κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Τώρα που τα πράγματα δείχνουν ότι βελτιώνονται μπήκε το θέμα έγκαιρα προς συζήτηση. Και τις δύο χρονιές που δεν έγινε, προετοιμαστήκαμε έχοντας και την άδεια του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (που ανήκει το στρατόπεδο «Φιλιππάκου»). Υπήρξε ετοιμότητα, υπήρξε ευχάριστη εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο», σημείωσε ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, κάνοντας αναφορά στη συμφωνία με το ΤΕΘΑ. «Έχουν ξεκινήσει οι μελέτες πολεοδόμησης και των δύο στρατοπέδων, αλλά είμαστε μετέωροι διότι δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της μελέτης πολεοδόμησης, διότι ακόμη και μέσα στο 2023 μπορεί να φτάσει στο τελευταίο στάδιο. Ήταν μία ευκαιρία να επενδύσουμε για αυτήν την νέα κατάσταση που θέλουμε», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος «το Στρατόπεδο Φιλιππάκου, επειδή ήταν στάσιμο για 10 και πλέον χρόνια, δεν το θέλουμε για τη διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης. Θέλουμε να ενταχθούν στον αστικό ιστό, να γίνουν πνεύμονες πρασίνου, να γίνουν ανοιχτοί χώροι και γενικότερα να απλώσει η πόλη πολύ περισσότερο. Γι’ αυτό λοιπόν καλέσαμε τους επαγγελματίες και της παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, για μία συζήτηση και για ένα κοινό συμπέρασμα.

Θα έλεγα ότι πλειοψήφησαν οι φωνές που θέλουν την Εμποροπανήγυρη στο ίδιο μέρος, τουλάχιστον για φέτος».

«Αυτό που όλοι κατέληξαν, ακόμη κι αυτοί που ήθελαν τη μεταφορά του πανηγυριού, επειδή πρόκειται για κάτι προσωρινό λόγω πολεοδόμησης των στρατοπέδων, υπήρξε μία κατάφαση στην απόφαση μη μεταφοράς, στη σύσκεψη που έγινε με τους φορείς», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχαρίας Σπαθόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «δεν λάβαμε καμία απόφαση μόνοι μας και γι’ αυτό έγινε η σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Καστερίδης ανέφερε πως «αφού θα γίνει η Εμποροπανήγυρη στον ίδιο χώρο πρέπει να κάνετε κινήσεις βελτίωσης, στην παρακολούθηση και την καθαριότητα του χώρου, ακόμη και των μικρότερων χώρων, για να είναι πιο ανθρώπινες οι συνθήκες και των επισκεπτών και των περιοίκων και των πωλητών. Έτσι τα παράπονα θα είναι λιγότερα και θα βελτιωθούν πολλά πράγματα».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Θεοδωρίδης, επισήμανε πως «νόμιζα ότι θα πήγαινε στο στρατόπεδο η Εμποροπανήγυρη. Αν γίνει στον ίδιο, συμφωνώ με τον κ. Καστερίδη για βελτίωση συνθηκών». Τη συμφωνία του με την ως άνω απόφαση δήλωσε και ο έτερος επικεφαλής της ελάσσονος Ηλίας Θεοδωρίδης. Η Ολ. Παπαδοπούλου (Λαϊκή Συσπείρωση) είπε πως «η πόλη χρειάζεται ελεύθερους χώρους. Αν ο χώρος ήταν 100% στον Δήμο θα μπορούσε να γίνει η Εμποροπανήγυρη στο Στρατόπεδο. Το ζήτημα είναι να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για να μπορείς να απλωθείς και για πανηγύρι και για άλλους λόγους. Στον υπάρχον χώρο όλοι νιώθουν ότι “πνίγονται”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ