Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο | PellaNews

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Πού και πότε θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πού θα πέσει η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για τo Σάββατο, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα φτάνουν από το μεσημέρι στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια με μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα νότια νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και από το βράδυ βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες με σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Από το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Σχετικά βελτιωμένος θα είναι την Κυριακή ο καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ant1news.gr