close search results icon

"Κάλυψη ανταποδοτικών τελών άρδευσης Δήμων"

Ποιος έφερε το θέμα στη Βουλή και τι αναφέρει. 

Σύμφωνα με ενημέρωση αγροτών Κιλκίς, αναπροσαρμόζονται αυξητικά οι τιμές χρήσης δημοτικών αρδευτικών συστημάτων σε Δήμο Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κατά 25%. Πρόκειται για τον Δήμο Παιονίας, του οποίου οι νέες αυξημένες τιμές θα σχετιστούν με τα τέλη άρδευσης σε δύο παραποτάμιες του Αξιού περιοχές, η μία από τα Ρύζια μέχρι τον Άγιο Πέτρο και η άλλη στην περιοχή των Ευζώνων. Ανάλογες αυξήσεις ή και πιο αυξημένες αναμένονται, δια αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων, σε πολλούς Δήμους, εξαιτίας της αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που δεν άφησαν ανέγγιχτες τις τιμές στα ανταποδοτικά τέλη Δήμων. Οι αναμενόμενες αυξήσεις της χρήσης δημοτικών αρδευτικών συστημάτων δε θα οφείλονται μόνο λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και εξαιτίας της συντήρησης των δικτύων άρδευσης.

Τα πιο πάνω αποτελούν μία πραγματικότητα και τα καταθέτει στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος, με ερώτηση προς αρμόδιους Υπουργούς. 

Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, θέτει το ερώτημα:

"Προτίθεστε όπως προβείτε στη λήψη απόφασης οικονομικής κάλυψης των επιπλέον αυξήσεων των ανταποδοτικών τελών των όποιων Δήμων προβούν σε αύξηση τιμών χρήσης δημοτικών αρδευτικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα εβούλοντο οι Δήμοι να τα επιμερίσουν στους αγρότες, ως μέτρο προστασίας και ανακούφισης των αγροτών;". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ