close search results icon

Καστορίας Καλλίνικος: «Οι Ποιμένες μετά την Άλωση της Πόλης είναι ήρωες της Ελλάδας και στύλοι του Γένους» (ΦΩΤΟ)

Καστορίας Καλλίνικος: «Οι Ποιμένες μετά την Άλωση της Πόλης είναι ήρωες της Ελλάδας και στύλοι του Γένους» (ΦΩΤΟ)

Ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Καλαμπάκας του Αγίου Βησσαρίωνος Μητροπολίτου Λαρίσης και Εξάρχου Σταγών, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε στον εορτασμό μετά από την ευγενική και τιμητική πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου κ. Θεοκλήτου, μαζί με τους Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, Λαγκαδά κ. Πλάτωνα και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος μίλησε κατά τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Είπε ότι ο Άγιος Βησσαρίων ανήκει στη χορεία των Ποιμένων και Πατέρων που αμέσως μετά την Άλωση της Πόλης και την υποδούλωση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στους Οθωμανούς, στήριξαν το Γένος και το διεφύλαξαν.

Οι Ποιμένες αυτοί είναι συγχρόνως και ήρωες της Πατρίδος μας και στύλοι του Γένους και Διδάσκαλοι και είναι αυτοί που ανέδειξαν τους Νεομάρτυρες. Ο Άγιος Βησσαρίων ήταν ένας ησυχαστής ποιμένας, ευαίσθητος και ευεργετικός και το μήνυμά του και για τη σημερινή εποχή είναι πολύ σημαντικό, όσον αφορά μάλιστα την παιδεία και την ψυχική υγεία. Φωτογραφίες: tameteora.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ