close search results icon

Καταγγελία του συλλόγου κατοίκων Τούμπας για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Καταγγελία του συλλόγου κατοίκων Τούμπας για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Προς όλους- Δήμο – Περιφέρεια-ΠΑΕ ΠΑΟΚ- Κόμματα -δημοτικούς Συμβούλους εφημερίδες κλπ

Διαβάζαμε στη Μακεδονία την συνέντευξη που έδωσαν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο. Επίσης, ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη στο δήμαρχο όπου τον ενημέρωσαν για τη μεγάλη τάχα ανάπτυξη της περιοχής.

Μας είπαν ότι το 2023 μπορεί να έχουνε και την άδεια. Επίσης, είπαν ότι θα έχουν και λόγο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και οι οπαδοί, δηλαδή θύρα 4. Ασφαλώς δεν μας είπανε αν θα έχουν άποψη οι κάτοικοι της Τούμπας ή ακόμα και το διαμέρισμα αλλά και οι σύλλογοι της περιοχής αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Δεν μας είπαν τι θα γίνει με τα σχολεία της περιοχής.

Δεν μας είπε αν ο δήμαρχος ή το δημοτικό συμβούλιο θα παραχωρήσει χώρο προς τον ΠΑΟΚ αλλά και αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Δεν μας είπαν για ποσά χρόνια θα έχουμε λαμαρίνες και μέχρι που .

Δεν μας είπανε αν η αρχαιολογική υπηρεσία θα βρει κάτι και θα χουμε τις λαμαρίνες για πολλά χρόνια εκτός αν έχουν δικούς τους αρχαιολόγους.

Αλλά μας είπαν ότι θα το κουβεντιάσουν με την κυβέρνηση για να έχουν τα χέρια τους λυμένα.

Δεν μας είπανε πως θα φύγει αυτός ο όγκος των χωμάτων και από ποιους δρόμους και πού θα πάει.

Δεν μας είπε ο δήμαρχος και ο εργολάβος που θα αναλάβουν το έργο που θα μπαινοβγαίνουν τα τεράστια φορτηγά για 5 ολόκληρα χρόνια σε ολόκληρη τη συνοικία.

Και βέβαια δεν μας είπε τίποτα για το ποιος θα πληρώσει αυτό το έργο απλά λένε ότι θα το κάνει ο Ιβάν Σαββίδης και ο δήμος τα γύρω έργα …

Εμείς σαν Σύλλογος Κατοίκων Τούμπας η Ένωση και σαν εφημερίδα πολλές φορές τονίσαμε ότι το γήπεδο αυτό θα πρέπει να γίνει έξω από την Πόλη κάτι βέβαια που δεν εισακουστήκαμε όπως το γήπεδο του Άρη στην περιοχή του φίλκεραμ

Ζητούμε από όλα τα κόμματα και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και κυρίως από το τέταρτο διαμέρισμα να πάρει ξεκάθαρη θέση για όλα τα θέματα αυτά και όχι να βαυκαλίζονται για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η Τούμπα των 250 χιλιάδων κατοίκων που το έχουμε τονίσει επανειλημμένως είναι ο μοναδικός χώρος ελεύθερος για τα παιδιά μας και για όλους τους κατοίκους της περιοχής και θα είναι ένα μεγάλο έγκλημα αυτός ο χώρος να καταργηθεί για πολλά χρόνια.

Μας λένε πάλι οι παράγοντες του ΠΑΟΚ ότι γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ θα υπάρχει αγορά η οποία θα λειτουργεί λέει για 350 μέρες τον χρόνο που σημαίνει ότι όλη η αγορά της Τούμπας Άνω και Κάτω μάλλον θα κλείσει, αυτό επιδιώκουν;

Αγωνιστήκαμε για 20 ολόκληρα χρόνια για να έχουμε έναν ελεύθερο για να κάνουμε σχολεία για να έχουμε το διαμέρισμα για να έχουμε χώρους αναψυχής το Κολυμβητήριο και αυτά όλα θέλουν να τα καταργήσουν.

Το χώρο αυτόν το χρυσοπληρώσαμε σαν κράτος και δεν μας λέει ο δήμος με ποιο δικαίωμα θα παραχωρήσει αυτό χώρο σε έναν αθλητικό σύλλογο.

Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους της Τούμπας να αντιδράσουν και να πούνε αφήστε το χώρο ελεύθερο και ο ΠΑΟΚ ας κάνει ένα γήπεδο έξω από την πόλη στα 200 στρέμματα 400 στρέφεται και όχι μέσα στην ψυχή της Τούμπας πού είναι το μεγάλο έγκλημα.

Εκείνο που παρακολουθούμε τόσο ως σύλλογος όσο και ως εφημερίδα Τα Νέα της Τούμπας είναι ότι όλοι μας δικαιώνουν αλλά κανένας δεν έχει το θάρρος να πάρει θέση, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι ,ούτε η Περιφέρεια ούτε τα Κόμματα ούτε και οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων.

Ο σύλλογος κατοίκων Τούμπας Η Ένωση με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων δώσαμε αγώνα και κερδίσαμε αυτό το χώρο και σήμερα τα κόμματα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν μόνο και μόνο τάχα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ασφαλώς, ότι και να πούμε οι αποφάσεις πάρθηκαν αλλά εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι και για τους οικολόγους της Θεσσαλονίκης που για ένα ρέμα ή για ένα δέντρο σκίζουν τα ιμάτιά τους, αλλά για το γήπεδο του ΠΑΟΚ κουβέντα δεν λένε, μπράβο τους.

Αυτά τα λίγα για μία φορά ακόμη δεν πειράζει να ξέρουν οι πάντες ότι οι ολίγοι γράφουν την ιστορία.

Για τα νέα της Τούμπας και τον Σύλλογο Κάτοικων Τούμπας Η Ένωση

Ανέστης Αναστασιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ