close search results icon

Κατέθεσε ο Τέλλογλου στον εισαγγελέα, παραμένουν τα ερωτήματα

Αίσθηση προκάλεσε το ξεκίνημα της έρευνας. 

Την πόρτα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, πέρασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τάσος Τέλλογλου. Ο γνωστός δημοσιογράφος επιβεβαίωσε πως η κλήση του αφορούσε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. στις 6 Αυγούστου) για τυχόν παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2018, από κάποιον ιδιώτη.

Ο Τ. Τέλλογλου, σχεδόν τρεις ώρες μετά την κατάθεσή του, εξερχόμενος από το γραφείου του εισαγγελέα, αποδυνάμωσε το αφήγημα που επιχειρήθηκε να στηθεί και είχε καθαρά αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα. Ο δημοσιογράφος τόνισε πως δεν έκανε καμία καταγγελία που αφορούσε την παρακολούθηση του πρωθυπουργού, παρά μόνο ανέφερε πως «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις».

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017» ανέφερε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου.

Υποβαθμίζοντας τον λόγο που κλήθηκε έκανε ακόμα πιο επιτακτικό το ερώτημα γιατί ο Ισίδωρος Ντογιάκος επέλεξε να ξεκινήσει την έρευνα του σκανδάλου των υποκλοπών από εκείνον και όχι από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για χρήση του παράνομου λογισμικού Predator και τις πρόσφατες «πρωτοβουλίες» που έλαβε ΕΥΠ.

Ο Τέλλογλου, δείχνοντας έκπληκτος για το λόγο που κλήθηκε να καταθέσει, υποστήριξε πως η κλήση του στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει η ατζέντα συνολικά του θέματος που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και αρκετές ημέρες.

Ισχυρίστηκε ότι «οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 (…) και άρα «μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό» ενώ τόνισε επίσης πως δεν μπορεί να ξέρει εάν τελικά αγοράστηκαν λογισμικά παρακολούθησης ή υπηρεσίες από ιδιώτες.

«Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator αλλά το Pegasus που δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης» πρόσθεσε.

Για τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη, ο δημοσιογράφος μίλησε για «συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού».

Θυμίζουμε πως χθες βράδυ, ο Τάσος Τέλλογλου, με tweet του άφησε αιχμές κατά της Εισαγγελίας γράφοντας: «Το μεσημέρι με πήραν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν μου είπαν τι με θέλουν. Τους είπα ότι θα πάω αύριο. Το ‘πα στη γυναίκα μου και τον δικηγόρο μου. Το απόγευμα ξύπνησα και είδα ότι είχαν «ενημερώσει» αυτοί. Καληνύχτα και καλή τύχη».

*( η οπτική του ρεπορτάζ με πηγή την Εφημερίδα των Συντακτών, efsyn.gr)

*φώτο: Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου προσέρχεται στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο - (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI (από την efsyn.gr).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ