close search results icon

Κύπελλο: η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να κλείσει θέση στα ημιτελικά

Η ομάδα των Σερρών άντεξε για 45 λεπτά.

ΗΑΕΚ είναι ουσιαστικά από σήμερα στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό, σημειώνοντας ζηλευτή επίδοση στην OPAP Arena, αφού αυτή ήταν η δέκατη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο νέο της γήπεδο.

Η ομάδα των Σερρών άντεξε για 45 λεπτά, αλλά η Ένωση πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος με τον Μάνταλο στο 55', τον Λιβάι Γκαρσία στο 67' και τον Πινέδα στο 89' και έβαλε στέρεες βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η ρεβάνς στις Σέρρες θα γίνει την επόμενη Πέμπτη και ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με τον νικητή του Ολυμπιακός - Άρης.

Με σύστημα 4-4-1-1, φουλ αλλαγές αλλά και τον Πινέδα βασικό παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, με τον Ραντόνια στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χατζισαφί στο αριστερό. Επιστροφή για τον Τζαβέλλα, ο οποίος άρχισε δίπλα στον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, με τους Φράνσον και Πινέδα μπροστά τους. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Φερνάντες, αριστερά ο Τσούμπερ και τον Μάνταλο να κινείται πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Από την άλλη, ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Πανσερραϊκό. Στο τέρμα ο Γιαννίκογλου. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Δεληγιαννίδης, Παντεκίδης, Γιανναράκης και Πεταυράκης. Δίδυμο στα χαφ οι Κολομπίνο και Θυμιάνης, με τους Μούργο, Στίνα και Κανίς να κινούνται πίσω από τον Κατσαντώνη.

Η ΑΕΚ όπως ήταν αναμενόμενο, ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πρώτη καλή της στιγμή με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ στο 4'. Ο Φερνάντες άρχισε να αναλαμβάνει τις πρώτες προσπάθειες (ωραία προσποίηση και σουτ στο 7'), για να γίνει εν συνεχεία ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του «δικεφάλου».

Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν κάποια μέτρα, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τους αντιπάλους τους. Στο 14' το φαλτσαριστό σουτ του Μούργου εκτός περιοχής, κατέληξε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σταδιακά ο ρυθμός είχε αρχίσει να σπάει, με την ΑΕΚ όμως εν συνεχεία να προσπαθεί εκ νέου δυνατά για το γκολ. Η αλήθεια είναι ότι δεν παρουσίασε επί χόρτου τη γνωστή της αγωνιστική κυριαρχία από πλευράς φάσεων (επηρεασμένη αυτή τη φορά από τις αλλαγές), αλλά είχε αρκετές στιγμές.

Στο22' έγινε εξαιρετική κομπίνα στο κόρνερ με εκτελεστή τον Φερνάντες και τον Τζαβέλλα να μη σουτάρει ιδανικά στην κίνηση. Στο 28' ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Φαν Βέερτ, προσποιήθηκε, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο Τσούμπερ ήταν και πάλι δραστήριος, ενώ αυτή τη φορά δεν εκβίαζε το σουτ. Καλός στο δημιουργικό κομμάτι (με σπάσιμο μπαλιών και όχι μόνο) εκ νέου ο Φαν Βέερτ. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Όπως συνέβη δηλαδή με τα σουτ των Μάνταλου (40') και Ραντόνια (41'), με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές και με πολύ καλό ρυθμό. Στο 47' το σουτ του Κανίς κόντραρε, ενώ στο 49' η ΑΕΚ είχε διπλή ευκαιρία διαμαρτυρόμενη για πέναλτι στην πρώτη περίπτωση: Σε πρώτο χρόνο το σουτ του Φράνσον βρήκε στον Πεταυράκη -με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για χέρι- ενώ στην εξέλιξη o Γιαννίκογλου έδιωξε σε κόρνερ το τελείωμα του Τσούμπερ.

Δύσκολη φάση βάσει των νέων κανονισμών (θα μπορούσε να δοθεί), με τον Πολυχρόνη να συμβουλεύεται τον Φωτιά από το VAR δείχνοντας «παίζετε».

Ωστόσο, αμέσως ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο 55', ο Γιαννίκογλου απέκρουσε του σουτ του Πινέδα σε πρώτο χρόνο, με τον Μάνταλο όμως να παίρνει το «ριμπάουντ» για να σκοράρει από κοντινή απόσταση για το 1-0.

Η «Ένωση» πλέον είχε (και) το μομέντουμ και -παίρνοντας ώθηση και από τις αλλαγές του Αλμέιδα (πέρασε αρχικά ο Λιβάι κι εν συνεχεία οι Αραούχο, Γιόνσον, Άμραμπατ και Ρότα)- άρχισε να βγάζει πολλές φάσεις.

Στο 59' το σουτ του Τσούμπερ δεν βρήκε στόχο για λίγο, για να σκοράρει ο Γκαρσία πέντε λεπτά (67') μετά την είσοδό του. Ο Αραούχο επιχείρησε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε, με τον Χατζισαφί να τη στρώνει στον 25χρονο άσο που εκτέλεσε από κοντά (2-0).Οι μεγάλες φάσεις συνεχίστηκαν για την ΑΕΚ με τους Άμραμπατ (75'), Αραούχο (76'), Ρότα (80') και Μάνταλο (86'). Εντέλει το τρίτο γκολ της «Ένωσης» ήρθε στο 89', ύστερα από υπέροχη ενέργεια του Λιβάι και τελείωμα του Πινέδα, που έγραψε το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φράνσον (61' Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (61' Αραούχο), Φερνάντες (61' Γιόνσον), Μάνταλος, Φαν Βερτ (56' Γκαρσία).

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (60' Λυμπεράκης), Κολομπίνο (66' Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77' Αλί Μπαμπά), Κανίς (60' Σοφιανός), Κατσαντώνης (66' Μπαΐροβιτς).

Διαιτητής: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας), Χριστοδούλου Γεώργιος (Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ