Αποκλειστική προβολή στη Θεσσαλονίκη για τη νέα ταινία του Λάνθιμου | PellaNews

Αποκλειστική προβολή στη Θεσσαλονίκη για τη νέα ταινία του Λάνθιμου

Το φετινό πρόγραμμα του TiSFF αναμένεται να ενθουσιάσει το σινεφίλ κοινό της πόλης. Ανάμεσα στις εξαιρετικές επιλογές, ξεχωρίζει αυτή της νέας μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου “NIMIC”, η οποία προβάλλεται σε αποκλειστική προβολή στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεκατριάλεπτη ταινία εξιστορείται μια απροσδόκητη συνάντηση ενός βιολοντσελίστα στο μετρό και οι συνέπειες που αυτή επιφέρει στη ζωή του.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου και στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον ηθοποιό Ματ Ντίλον.

Η ταινία θα προβληθεί τόσο την πρώτη μέρα του TiSFF, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, όσο και την τελευταία, Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Οι ταινίες μικρού μήκους είναι ίσως η επιτομή της κινηματογραφικής δημιουργίας, κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι οι σημαντικοί σκηνοθέτες έχουν στο δημιουργικό τους μικρού μήκους ταινίες. Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελέσει και ο Γιώργος Λάνθιμος, καθώς οι ταινίες μικρού μήκους δεν είναι κάτι νέο στην κινηματογραφική του πορεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική των ταινιών αυτών με έργα του όπως “Ο βιασμός της Χλόης” (1995), “Uranisco Disco” (2001), καθώς και με την πιο πρόσφατη “Necktie” (2013).

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, videodance, βίντεο κλιπ και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις. Η ταινία του “Κυνόδοντας” (2009) κέρδισε το βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα (Prix Un Certain Regard) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 2009 και υπήρξε μετέπειτα υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010. Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Osella Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ταινία του “Άλπεις”, ενώ το 2015 με το Βραβείο Κριτών του Φεστιβάλ Καννών για την ταινία “Ο Αστακός”. Το 2018 τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, για την ταινία “Η Ευνοούμενη”, η οποία προτάθηκε για 10 Όσκαρ και κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν.

thesstoday.gr