Μητσοτάκης από το Μαυροβούνι για το Σκοπιανό: «…θα είμαστε ιστορικά υπεύθυνοι στο ζήτημα αυτό…»
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Ιανουαρίου 2018

Κατά την επιτυχημένη περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα ήταν φανερό ότι σε κάθε του στάση οι πολίτες διψούσαν από επιθυμία να ακούσουν από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη την θέση του για το επίκαιρο ζήτημα των Σκοπίων. Ανέμεναν με αγωνία μια θετική του δήλωση, μια δήλωση αναπτέρωσης του ηθικού, μια δήλωση που θα έλεγε ότι ο όρος Μακεδονία δεν μπορεί να υπάρξει ως όρος στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Από την άλλη ήξεραν κατά βάθος ότι ο πολύ φιλικός πρόεδρος δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια ενέργεια. Όμως, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθοντας στο πετσί του όλη μέρα την αγωνία του κόσμου για το ζήτημα αυτό με τα βλέμματα όλων να κρέμονται κυριολεκτικά στα χείλη του για μια «τονωτική» τοποθέτηση, δεν απέφυγε το θέμα, μιλούσε γι αυτό σε κάθε πόλη και χωριό και πρέπει να πούμε ότι σε κάθε του δήλωση κέρδιζε τα αμήχανα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα. Σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε (για άλλη μια φορά) ότι πρέπει πρώτα να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης αλλά ξεκαθάρισε ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν.

 

Και από το Μαυροβούνι της Σκύδρας είπε ξεκάθαρα ότι το θέμα θα πρέπει να λυθεί με όρους αξιοπρέπειας και σεβασμού και ιστορικής υπευθυνότητας απέναντι στους Μακεδόνες και στην ελληνικότητα της Μακεδονίας λέγοντας στον κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο με τις δηλώσεις του από το Μαυροβούνι με τον ίδιο να τονίζει και να παραδέχεται ότι για το θέμα δεν είναι ευαίσθητοι μόνον οι Μακεδόνες αλλά όλοι οι Έλληνες 

Πολυμέσα

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr