Τηλεφωνικές απάτες και στην Πέλλα-μαρτυρία από Σκύδρα!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

09 Μαρτίου 2018

Οι απάτες μέσω τηλεφώνου έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και φαίνεται ότι οι θρασείς απατεώνες δεν στέκονται μόνο στο να ξεγελούν ηλικιωμένους (πολλές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν) αλλά επεκτείνονται και σε άλλα τμήματα του πληθυσμού με την φαντασία τους ομολογουμένως να «οργιάζει». Το παράδειγμα που έρχεται από την Πέλλα είναι χαρακτηριστικό.

Γυναίκα που διατηρεί κτηνιατρείο στην πόλη της Σκύδρας είδε προς μεγάλη της έκπληξη να χρησιμοποιείται το όνομα της σε συναδέλφους της από τους οποίους ζητούσε χρηματικά ποσά για επείγουσα ανάγκη, τα οποία έπρεπε ο συνομιλητής στην άλλη άκρη της γραμμής να καταθέσει αμέσως σε λογαριασμό. «Δέχτηκα τηλεφώνημα από φίλο, ο οποίος αφού αρχικά με ρώτησε αν είμαι καλά μου εξήγησε την ιστορία που έπλασε ο απατεώνας ώστε να του αποσπάσει το ποσόν των 2.200ευρώ» εξηγεί στο pellanews.gr η κτηνίατρος. Η ίδια, επίσης, στην προσπάθεια της να ενημερώσει τους συναδέλφους της για την συγκεκριμένη ιστορία διαπίστωσε ότι παρόμοιες απόπειρες έγιναν και με συνάδελφο της από τα Γιαννιτσά. Έχει ενημερώσει, πάντως, την αστυνομία και όπως μας είπε ελπίζει να μην πέσει κάποιος θύμα των απίστευτων ιστοριών που πλάθουν οι απατεώνες. Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως οι απατεώνες γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και ποντάρουν στον να πιάσουν τον συνομιλητή τους σε αδύναμη στιγμή.

Στο pellanews.gr είχαμε καταγράψει και πέρσι ένα παρόμοιο γεγονός με γυναίκα κάτοικο Αθήνας να δέχεται τηλεφώνημα τα μεσάνυχτα από το εξωτερικό και με την δικαιολογία ότι είναι ο ξάδερφος της από την Σκύδρα που βρίσκεται στην Γερμανία σε πολύ άσχημη κατάσταση να ζητάει χρήματα. Το όνομα ήταν πράγματι το σωστό αλλά η γυναίκα ήξερε ότι ο ξάδερφος της δεν έλειπε στο εξωτερικό και απέφυγε τα χειρότερα!

Προσοχή λοιπόν στα τηλεφωνήματα και καλό είναι, όπως έπραξε και η κτηνίατρος από την Σκύδρα, να ενημερώνεται η Αστυνομία ώστε να διευκολύνεται στις έρευνες τους.

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr