close search results icon

Μακελειό στο Τέξας: Αυτός είναι ο 18χρονος που σκότωσε 19 παιδιά και 3 δασκάλους σε δημοτικό σχολείο

Τα θύματά του ήταν ηλικίας 7 με 11 ετών

Μακελειό στο Τέξας: Αυτός είναι ο 18χρονος που σκότωσε 19 παιδιά και 3 δασκάλους σε δημοτικό σχολείο

Μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας καθώς σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο 19 παιδιών και τριών δασκάλων.

Ως ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος ο οποίος είναι νεκρός. Ο δράστης αρχικά «ταμπουρώθηκε» μέσα στο κάμπους του σχολικού συγκροτήματος και σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

«Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι», είπε ο Άμποτ σε συνέντευξη Τύπου. «Πυροβόλησε και σκότωσε, φρικιαστικά και ακατανόητα, 14 μαθητές και σκότωσε έναν δάσκαλο. Δύο αστυνομικοί χτυπήθηκαν όταν προφανώς αντάλλαξαν πυρά με τον δράστη», είπε ο Άμποτ. «Υπέστησαν τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης. Ο Άμποτ αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Σαλβαδόρ Ράμας, κάτοικο του Ουβάλντε.

Ο νεαρός δράστης αναρτούσε φωτογραφίες με τα όπλα του στο Instagram και λίγο πριν τη σφαγή φέρεται να μήνυμα σε ένα κορίτσι που γνώριζε ελάχιστα, λέγοντας ότι σχεδίαζε μια επίθεση, αναφέρει η Daily Mail. Τα θύματά του ήταν ηλικίας 7 με 11 ετών, σύμφωνα με το CNN.

Ο Κρις Μέρφι, Δημοκρατικός γερουσιαστής αυτής της πολιτείας, «ικέτευσε» χθες τους συναδέλφους του να αναλάβουν δράση, διαβεβαιώνοντας ότι αυτές οι τραγωδίες δεν είναι «αναπόφευκτες». «Αυτό συμβαίνει μόνο σε ετούτη τη χώρα — σε καμία άλλη. Σε καμία άλλη χώρα παιδιά που πάνε σχολείο δεν διανοούνται πως μπορεί να τα πυροβολήσουν», τόνισε, προσθέτοντας πως τα μέλη του Κογκρέσου «δεν είναι ανίσχυρα», και υπενθυμίζοντας πως στις ΗΠΑ, «τα όπλα ρέουν σαν νεράκι» και γι’ αυτό η μια σφαγή διαδέχεται την άλλη.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, τονίζοντας πως «οι καρδιές μας συνεχίζουν να ραγίζουν» κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, τόνισε πως ως έθνος οι Αμερικανοί πρέπει να βρουν το θάρρος να αναλάβουν δράση για να μην ξαναγίνει «ποτέ» σφαγή σε σχολείο.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ