close search results icon

Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 1-2: Η «βόμβα» της σεζόν στο Etihad!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τις «σφήκες» ήταν ο Τόνι που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Έκπληξη μεγατόνων στο Μάντσεστερ! Στην τελευταία αγωνιστική πριν τη μεγάλη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ, η απίθανη Μπρέντφορντ έριξε… βόμβα στο Etihad καθώς επικράτησε με 2-1 της Σίτι και την άφησε στο -2 από την Άρσεναλ η οποία έχει και ματς λιγότερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τις «σφήκες» ήταν ο Τόνι που πέτυχε και τα δύο γκολ, με το νικητήριο στις καθυστερήσεις και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν βγει μπροστά για ένα κόρνερ. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους «Πολίτες» στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Μπρέντφορντ ήταν η ομάδα που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς και από το ξεκίνημα έδειξε στη Σίτι πως δεν θα έχει εύκολο απόγευμα. Μετά από την… προειδοποίηση με τον Εμπουεμό, στο 16′ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους όταν ο Ράγια έκανε ένα γέμισμα, ο Γιάνελτ πήρε την κεφαλιά από τον Ακάντζι και ο Τόνι κρέμασε με έξυπνη κίνηση τον Έντερσον για το 0-1.

Μετά το γκολ η Σίτι ανέβασε ρυθμό και πίεσε για την ισοφάριση, την οποία βρήκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο της άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στον Φόντεν που με έναν κεραυνό μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να πίεζε η Σίτι για την ανατροπή, αλλά η Μπρέντφορντ ήταν και πάλι η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όπως στο 72′ που ο Λαπόρτ πρόλαβε την τελευταία στιγμή προ του Τόνι και έσωσε τους γηπεδούχους.

Το απόλυτο σοκ για την ομάδα του Γκουαρντιόλα ήρθε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Όλη η Σίτι ήταν μπροστά για ένα κόρνερ, με την Μπρέντφορντ να φεύγει στην κόντρα με τρεις εναντίον δύο, τον Ντασίλβα να κάνει το γύρισμα στη μικρή περιοχή και τον Τόνι να κάνει σε κενό τέρμα το 1-2.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να βάλει και τρίτο γκολ η Μπρέντφορντ δύο λεπτά αργότερα, αλλά έχασε απίθανη ευκαιρία σε αντεπίθεση με τρεις παίκτες και μόνο τον Ντε Μπρόινε σε ρόλο αμυντικού. Το 1-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και η Σίτι δεν απέφυγε το μεγάλο κάζο.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Λαπόρτ, Κανσέλο (87′ Άλβαρες), Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ.

Μπρέντφορντ: Ράγια, Πίνοκ, Μι, Ζάνκα, Χένρι, Γένσεν, Ονιέκα (87′ Ντασίλβα), Γιάνελντ (62′ Νόργκαρντ), Ρόεσλεβ, Εμπουεμό (74′ Βίσα), Τόνι.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ