close search results icon

"Μας ρώτησαν αν τον χτύπησαν με λοστό" - Νέες αποκαλύψεις

Όσα έζησε αυτόπτης μάρτυς. 

Νέες αποκαλύψεις και συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες του βαρύ τραυματισμού του 16χρονου πυγμάχου στο γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να λύσουν τον γρίφο, όπως εξελίσσεται, του θανάτου του Βασίλη Τόπαλου.

Το MEGA και το Live News παρουσίασαν σήμερα την μαρτυρία ενός ανθρώπου «κλειδί». Πρόκειται για τον νεαρό μποξέρ, που ήταν παρών στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου και ανακαλεί στη μνήμη του καρέ καρέ όσα συνέβησαν.

Όσα έζησε αυτόπτης μάρτυρας

Πρώτο και κρίσιμο σημείο από όσα επισημαίνει η πλήρης επιβεβαίωση ότι ο Βασίλης είχε εκείνη τη μέρα αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας.

«Στο ρινγκ ήταν ζευγάρι με τον (…) εκείνη την ημέρα. Συνήθιζε να κάνει τεχνικές μαζί του ο Βασίλης. Ο (…) είναι 63,5 κιλά. Έκανε στόχους. Δεν μπορεί να του ξέφυγε κανένα χτύπημα. Τα παιδιά ξέρουν, δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο (…) ούτε ο Βασίλης, και να τους ξεφύγει θα σταματήσουν αμέσως. Ξέρουν να ελέγχουν το χτύπημα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν μπροστά ο πατέρας του, ο αδερφός και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Αν είχε συμβεί κάτι θα το είχαν δει. Οι υπόλοιποι πάνω στο ρινγκ ήταν αρχάριοι. Ίσως του είχαν κρατήσει τον στόχο, αλλά κανένας δεν ήταν του επιπέδου του Βασίλη. Ο Βασίλης ήταν πολύ καλός, δεν έβαζε εύκολα γάντια κάποιος μαζί του. Δεν υπήρχε κανένας πιο πάνω από τον Βασίλη στο γυμναστήριό μας εκείνη την ώρα. Το παιδί πήγε για μία χαλαρή προπόνηση εκείνο το πρωί, για συντήρηση».

Η συγκλονιστική αντίδραση του πατέρα του

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας συγκλονίζει περιγράφοντας τι συνέβη όταν ο πατέρας του Βασίλη Τόπαλου τον αντίκρισε στο μπάνιο, αφού είχε καταρρεύσει.

«Ο μποξέρ που τον βρήκε, δεν έκανε προπόνηση εκείνη την ημέρα. Είχε ανέβει πάνω και έκανε διάδρομο. Όταν τελείωσε, όπως κατέβαινε να πάρει την τσάντα του, ακούει το μπαμ και πήγε να δει. Φώναξε κατευθείαν για βοήθεια τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και τον πατέρα του Βασίλη. Είχαμε τελειώσει τους στόχους και θα πήγαινε για σάκο μετά ο μικρός. Πήγε στο μπάνιο να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, στο σβέρκο του να δει πώς είναι. Έβγαλε μπαντάζ, μπλούζα και έφυγε εκεί. Ήταν πεταμένα και η μπλούζα και τα μπαντάζ στο μπάνιο», υποστήριξε.

«Ο πατέρας του έφτασε πρώτος, τον πήρε πρώτος αγκαλιά. Αν έβλεπες πώς τον κρατούσε και πώς τον χάιδευε. Του έλεγε: “Βασίλη μου, Βασιλάκη μου, αγοράκι μου, τι έγινε;”. Τα είχε χαμένα, αναρωτιόταν τι έγινε. Ο πατέρας του τον πήγαινε κάθε μέρα προπόνηση από τον Ασπρόπυργο στην Αγία Παρασκευή. Δεν είχε καμία στήριξη και τον έκανε πρωταθλητή Ευρώπης. Όλοι του έσφιγγαν το χέρι. Ποιος μπορεί να πει ότι τον πίεζε ο πατέρας; Το παιδί ήταν χαρούμενο, έπαιρνε αγάπη από τον πατέρα», συμπλήρωσε.

«Μας ρώτησαν αν δέχτηκε χτύπημα με λοστό»

Στο MEGA και στο Live News μίλησε και ο πυγμάχος που βρήκε πρώτος αναίσθητο τον Βασίλη Τόπαλο και περιέγραψε καρέ καρέ την προσπάθεια όσων βρίσκονταν στο σημείο να δώσουν στον 16χρονο τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα όπως το τραύμα στο κεφάλι ήταν τόσο βαρύ που στη ΓΑΔΑ «μας ρώτησαν αν πήγε κάποιος και τον βάρεσε με λοστό στο μπάνιο. Δεν μπορεί αυτό το χτύπημα να έχει προκληθεί με γάντι»

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μόλις αντίκρυσε τον 16χρονο αναίσθητο στο πάτωμα φώναξε τους προπονητές για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον Βασίλη Τόπαλο.

«Ήμουν μέσα στην τουαλέτα. Άκουσα από έξω ένα ‘μπαμ’. Βγήκα και είδα τον Βασίλη πεσμένο κάτω. Φώναξα αμέσως τους προπονητές και τον πατέρα του. Τους φώναξα όλους, όποιον μπορούσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ο προπονητής μου του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και εμείς παίρναμε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομακτική ήταν αυτή η στιγμή».

Στη συνέχεια διέψευσε τους ισχυρισμούς που τον ήθελαν να έκανε σπάρινγκ με τον 16χρονο, δηλώνοντας πως εκείνη την ημέρα δεν έκανε προπόνηση.

«Ο Βασίλης ερχόταν συχνά στο γυμναστήριο και τον έβλεπα. Έκανε προπονήσεις σε εμάς. Εγώ δεν έκανα ποτέ προπόνηση με τον Βασίλη. Εκείνη τη μέρα δεν είχα βάλει γάντια, γιατί δεν είμαι καν στα κιλά του. Έχουν πει ότι εγώ έκανα σπάρινγκ μαζί του, ενώ εκείνη την ημέρα εγώ δεν έκανα καθόλου προπόνηση», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Στο γυμναστήριο εκείνη τη μέρα γινόταν προπόνηση, όχι σπάρινγκ. Είναι ψέματα ότι γινόταν. Έκαναν τεχνικές, όπως κάνει κάθε γυμναστήριο. Ο Βασίλης έκανε συνδυασμούς με τα άλλα παιδιά, δεν είναι ούτε βάρη, ούτε σπάρινγκ. Ήταν συνδυασμοί, στόχοι. Πιο πολύ για την δύναμη και την αντοχή».

«Το χτύπημα που είχε ο Βασίλης ήταν πολύ βαρύ. Στη ΓΑΔΑ μας ρώτησαν αν πήγε κάποιος και τον βάρεσε με λοστό στο μπάνιο. Δεν μπορεί αυτό το χτύπημα να έχει προκληθεί με γάντι. Ο Βασίλης ήταν πρωταθλητής, ήταν πολύ προσεχτικός, πάντα έκανε προπόνηση με γάντια και κάσκα».

15 καταθέσεις στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τα «ΤΑ ΝΕΑ», τουλάχιστον 15 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν για το τραγικό συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ. και την υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Και από τις 15 καταθέσεις δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ή μαρτυρία που να κάνει αναφορά σε σκληρή προπόνηση ή κάποιο χτύπημα του 16χρονου πυγμάχου.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πως το μοιραίο χτύπημα του Βασίλη Τόπαλου προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του μπάνιου, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι πως προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο, με την ΕΛ.ΑΣ. να εικάζει πως πιθανότατα λειτούργησαν συσσωρευτικά κάποια χτυπήματα.

Νέες καταθέσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, αύριο αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές ακόμα τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τον 16χρονο τη μοιραία μέρα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σημειώνεται ότι και την προηγούμενη μέρα, ο νεαρός αθλητής βρισκόταν στο ίδιο γυμναστήριο και προπονούνταν, παρά τις ρητές οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή για ξεκούραση και χαλαρό πρόγραμμα.

«Δεν έπρεπε να κάνει αυτήν την προπόνηση»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αρτούρ Μικαελιάν, ομοσπονδιακός προπονητής, δήλωσε ότι μετά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε δώσει σαφείς οδηγίες για χαλαρές προπονήσεις.

«Μετά το πανευρωπαϊκό, συγκέντρωσα όλη την ομάδα και τους είπα 10 – 15 μέρες τελείως ξεκούραση. Οι αθλητές δεν είναι μηχανήματα, θέλουν ξεκούραση. Εγώ μετά έφυγα, πήγα στην Ισπανία, γύρισα και τους μάζεψα 3 του μήνα, Δεκέμβρη, κάναμε μια τελευταία προπόνηση απλά για να τους πω τι θα κάνουν μέχρι την πρωτοχρονιά.

»Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή τους είπα βάρη, όλα χαλαρά, απλά να είναι σε φόρμα. Τρίτη, Πέμπτη σάκους στις τεχνικές σιγά σιγά και Σάββατο τρέξιμο μεγάλη απόσταση χωρίς ένταση. Αυτά που είπα, αυτά έπρεπε να κάνει, όχι ό,τι έκανε στο γυμναστήριο».

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ