close search results icon

Μαζικές πορείες στη Γερμανία για δίκαιη διανομή των κρατικών πόρων

Σύμφωνα με την Greenpeace, που ήταν ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, περίπου 24.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε έξι γερμανικές πόλεις, απαιτώντας μία πιο δίκαιη διανομή των κυβερνητικών πόρων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, το καθημερινά αυξανόμενο κόστος ζωής, αλλά και την ταχύτερη μετάβαση σε μία οικονομία που δεν θα χρησιμοποιεί τα ορυκτά καύσιμα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Ανόβερο, τη Στουτγάρδη, τη Δρέσδη και τη Φραγκφούρτη, κρατώντας πανό, αλλά και φωνάζοντας συνθήματα σχεδόν για... όλα:, από την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού μέχρι τον τερματισμό της λειτουργίας των πυρηνικών ενεργειακών μονάδων, αλλά και τη διάθεση περισσότερων επιδομάτων στους φτωχούς για να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με την Greenpeace, που ήταν ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, περίπου 24.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι περίπου 1.800 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Βερολίνο.

«Οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα εισοδήματα χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους πλούσιους», τόνισε η Αντρέα Κότσις αντιπρόεδρος της ένωσης ver.di που συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων.

Την Παρασκευή, η γερμανική Βουλή ενέκρινε το κυβερνητικό πακέτο των 200 δισ. δολαρίων, το οποίο στοχεύει στη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως η διανομή των πόρων δεν είναι δίκαιη.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο γερμανικός πληθωρισμός έφτασε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 10,9% –που είναι το υψηλότερο επίπεδο για πάνω από 25χρονια–, λόγω του υψηλότερου κόστους για την ενέργεια.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ