close search results icon

Μαζική συμμετοχή στην απεργία: Το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου

Μαζική συμμετοχή στην απεργία: Το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου

Σε μαζική εξελίχθηκε η σημερινή συμμετοχή στην απεργία στο Νομό Πέλλας με την συμμετοχή πολλών Συλλόγων 

received-1229883400891546.jpeg

Οι σύλλογοι μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας κατεύνθηκαν στο εργατικό κέντρο και στο Διοικητήριο όπου είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζη. 

received-817739546202965.jpeg

Μάλιστα το εργατικό κέντρο εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο παρέδωσε στον Ιορδάνη Τζαμτζη. 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων σε Ψυγεία – Διαλογητήρια- Κονσερβοποιεία – Κιβωτοποιεία και λοιπούς συναφείς κλάδους, ο Εμπορικός σύλλογος Έδεσσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας ( ΠΟΕ-ΟΤΑ), η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας με τα σωματεία της: Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών& Βιοτεχνών Ν. Πέλλας, Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Έδεσσας – Σκύδρας-Αριδαίας, Σύνδεσμος Εγκαταστατών-Υδραυλικών–Θερμικών και Κλιματιστικών Έργων Έδεσσας και Επαρχίας, Σωματείο Κρεοπωλών Έδεσσας, Σωματείο Τεχνιτών Αυτοκινήτου Έδεσσας, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Έδεσσας, Σωματείο Αρτοποιών Έδεσσας, Σωματείο Ζαχαροπλαστών Έδεσσας, Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων Έδεσσας, συγκεντρωθήκαμε στις 9/11/2022 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ΄Έδεσσας και Αλμωπίας συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΒΕΕ.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια.

Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.

Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση, ανώτατο όριο στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών, δίκαιη φορολογία και αναδιανομή πλεοναζόντων κερδών και πλούτου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ! ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ! ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ! ( ΧΡΗΜΑΤΑ-ΣΠΙΤΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής.

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ και για ΟΛΟΥΣ.

- Άμεση κατάργηση των εμποδίων στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

- Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο.

- Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση, μαζί με άλλα μέτρα, όπως ο περιορισμός των μερισμάτων και η αποτροπή της κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων.

- Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο).

- Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

- Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, όπως η ανεπαρκής επένδυση στην πράσινη ενέργεια και οι συνέπειες των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων.

- Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης, μέτρα που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους, που πληρώνουν ενοίκιο για τους φοιτητές τους αλλά δεν δικαιούται το φοιτητικό επίδομα.

- Τα νοσοκομεία μας και τα κέντρα υγείας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού.

- Άμεση επιστροφή των γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσων βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι χιλιάδες οργανικές κενές θέσεις που υπάρχουν στους ΟΤΑ.

- Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμιά περικοπή του.

- Όχι στο ξεπούλημα των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, να επιδώσει το ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο και την δημοσίευση στον τύπο.

Εντολή Απεργιακής Συγκέντρωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ