close search results icon

Μια ισχυρή γεύση από τα Ζωοδόχεια των Γιαννιτσών (video)

Η κάμερα του pellanews.gr και η Ιωάννα Βασιλούδη κατέγραψαν ένα πλήρες τοπίο απ' όσα ειπώθηκαν για την Γενοκτονία αλλά και τον αδικοχαμένο Γρηγόρη Σεϊτανίδη.  

Το pellanews.gr πέραν όλων των ρεπορτάζ που σας παρουσίασε (δείτε αναλυτικά στην ενότητα "Γιαννιτσά") από τις εκδηλώσεις των "Ζοωδοχείων" που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία της Νέας Τραπεζούντας στα Γιαννιτσά (13 και 14 Μαΐου, φρόντισε να σας παρουσιάσει τόσο το κλίμα του πραγματικού, γνήσιου ποντιακού πανηγυριού της πόλης, το οποίο συμπλήρωσε 50 ολόκληρα χρόνια, όσο και όσα σημαντικά ειπώθηκαν από τον Αντπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και από τον Δήμαρχο Δήμου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο.

Η αναφορά στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (Τζαμτζής) αλλά και στη "σκιά του Γρηγόρη ΣεΙτανίδη" (Στάμκος), του αδικοχαμένου γνωστού τραγουδιστή και καλλιτέχνη στο ποντιακό πεντάγραμμο ήταν δύο σημεία που υπογραμμίζουμε από τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς των προσώπων της αυτοδιοίκησης. 

Από πλευράς της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών, ο Πρόεδρος Απόστολος Ασλανίδης, έδωσε το έναυσμα. "Μετά από 2 χρόνια που είχαμε δεμένα τα χέρια μας, σήμερα κάντε ότι θέλετε, σπάστε τα μέχρι πρωΐας", είπε πραγματικά ανακουφισμένος αλλά και "τεντωμένος", με όλη την προετοιμασία που έγινε για την επιτυχία της εκδήλωσης.

tzamtzis2-dvBti.jpg
stamk1.jpg
280459908-992210634817027-4126150465309608701-n-iMfbg.jpg


Η Ιωάννα Βασιλούδη ετοίμασε ένα πλήρες και καταπληκτικό βίντεο για να δούμε όσα συνέβησαν στα "Ζωοδόχεια", αυτά τα 5οχρονα Ζωοδόχεια που απελευθέρωσαν μετά από 2,5 χρόνια λόγω κορωνοϊού, την ποντιακή παράδοση και απωγείωσαν για μία ακόμη φορά τον πολιτισμό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ