close search results icon

Μπάιντεν: Η μάχη για τις αμβλώσεις δεν έχει τελειώσει

Στα tweet του την Κυριακή επιμένει ότι «το δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή (της άμβλωσης) δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

Η μάχη για τις αμβλώσεις «δεν έχει τελειώσει», διαβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν την Κυριακή, 50 χρόνια μετά την περίφημη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που παρείχε πρόσβαση στην άμβλωση παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η οποία ανατράπηκε τον περασμένο Ιούνιο.

«Σήμερα θα πρέπει να γιορτάσουμε την πενήντα επέτειο του Roe v. Wade», η νομολογία που επί δεκαετίες εγγυάται την πρόσβαση στην άμβλωση σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος σε tweet.

«Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι της MAGA έχουν πάει σε πόλεμο ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να λαμβάνουν ακόμη και τις αποφάσεις που αφορούν την υγεία τους», κατήγγειλε ο Τζο Μπάιντεν. «Πάντα αγωνιζόμουν για την προστασία των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών και θα παλεύω πάντα», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος, ο οποίος διαθέτει μόνο πενιχρούς θεσμικούς πόρους για αυτό το θέμα.

screenshot-4-zwkVS.png

Στα tweet του την Κυριακή, ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι «το δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή (της άμβλωσης) δεν είναι διαπραγματεύσιμο» και καλεί το Κογκρέσο να περάσει έναν νόμο που θα εφαρμόσει τους όρους του «Roe v. Wade», στις συντηρητικές πολιτείες.

Όμως ο 80χρονος Δημοκρατικός δεν έχει καμία πιθανότητα να ακουστεί: το ένα από τα δύο Σώματα του Κογκρέσου, η Βουλή των Αντιπροσώπων, μόλις πέρασε στα χέρια των Συντηρητικών.

Ο πρόεδρος έπρεπε να συμβιβαστεί με την έκδοση διαταγμάτων περιορισμένης εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2022. Την Κυριακή, η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρέπει επίσης να δώσει λεπτομέρειες, σε μια ομιλία για την 50ή επέτειο του «Roe v. Wade», και μια νέα σειρά ρυθμιστικών μέτρων.

Ακτιβιστές για τη συνταγματοποίηση των αμβλώσεων έχουν επίσης ανακοινώσει συγκεντρώσεις την Κυριακή σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών για τον εορτασμό αυτής της επετείου.

πηγή: naftemporiki.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ