close search results icon

Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν την Πέλλα

Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν την Πέλλα

Από το γραφείο τύπου υπογραμμίζονται οι σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

• Την επιστολή πολιτών (27-9-2022) με την οποία ζητούν την επανένταξη τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, όσων ασφαλισμένων πλήρωναν έως σήμερα κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης τους, αλλά έχασαν ελάχιστες δόσεις (2-3) λόγω της πανδημίας.

Καθώς επίσης, ζητούν να ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή, κι όσοι ασφαλισμένοι αδυνατούν προσωρινά να εξυπηρετούν τις τρέχουσες εισφορές τους, που έχουν συσσωρευθεί εξαιτίας της σημερινής οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

• Την επιστολή του Συλλόγου Πολύτεκνων Οικογενειών Γιαννιτσών, με την οποία ζητά την επαναφορά των μέτρων εκείνων που στηρίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες και αποτελούν δημογραφικά κίνητρα όπως : επαναθεσμοθέτηση ειδικού μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος πολυτέκνων, μειωμένο ΕΝΦΙΑ, επαναφορά των ελεύθερων μετεγγραφών πολύτεκνων γονέων και παιδιών σε ΑΕΙ, απασχόληση συνταξιούχων πολυτέκνων χωρίς περικοπή της κύριας και επικουρικής σύνταξης, στεγαστική συνδρομή κι επαναφορά της ¨ισόβιας¨ σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος πολυτέκνων.

• Το υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρνισσας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καλλιέργεια κερασιού και μήλου, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και των ασύμφορων τιμών πώλησης των προϊόντων τους.

• Την επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας, με την οποία ζητά να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματικών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς επίσης να αποκατασταθεί η αδικία στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των υγειονομικών.

• Την κοινή επιστολή του Σωματείου Δασεργατών Εδέσσης και Περιφέρειας «Η Άρτεμις» και των Δασεργατικών Συνεταιρισμών Μακεδονίας, Αγίας Φωτεινής, Φλαμουριάς και Άνω Γραμματικού, με την οποία ζητούν να δοθεί λύση στα προβλήματα τους, όπως η πρόσληψη δασεργατών εγγεγραμμένων στο Μητρώο Δασεργατών, η εκπαίδευση τους με διεθνή πρότυπα, η χορήγηση επιδοτήσεων για την αγορά και αντικατάσταση παλιού εξοπλισμού και η αύξηση των πιστώσεων στα δασαρχεία για καθαρισμούς δασών, για αντιπυρικές ζώνες και αντιπλημμυρικά έργα.

• Τις επιστολές του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.), και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με τις οποίες ζητούν την αλλαγή του πλαισίου απονομής σύνταξης στα τέκνα θανόντων πριν την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου, με αυτό όσων απέκτησαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά από αυτήν, με σκοπό την πλήρη εξομοίωση των κατηγοριών των δικαιούχων.

• Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με την οποία ζητούν αύξηση του ποσοστού εισαγωγής των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

• Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με την οποία ζητά την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 1% και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι ασφαλισμένοι στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως θα ισχύσει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

• Την επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε.), με την οποία ζητά την ενίσχυση του κλάδου των οδικών μεταφορών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών των καυσίμων, προτείνοντας την μείωση του ειδικού φόρου καυσίμου ή εναλλακτικά την εφαρμογή πλαφόν στην τιμή διάθεσης του πετρελαίου κίνηση στους επαγγελματίες μεταφορείς.

• Το υπόμνημα του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.), σχετικά με την χορήγηση επιπλέον voucher για ΚΔΑΠ και την εξέλιξη των διαδικασιών χρηματοδότησης και πληρωμών στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023.

• Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), σχετικά με το ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στο καθεστώς χορήγησης του ΒΟΕΑ στα τέκνα των Μετόχων ή Μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κι εξακολουθεί να χορηγείται μόνο προκαταβολή χωρίς ακριβή υπολογισμό/προσδιορισμό στη βάση του νέου μισθολογίου.

• Την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητά την αναστολή της αύξησης ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, των εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων για το 2023, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο του εμπορίου.

• Την επιστολή πολιτών σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, από την αλλαγή του καθεστώτος από τον ΕΟΠΥΥ που αφορά την χορήγηση συμπυκνωτή οξυγόνου κι όχι αερίου ή υγρού οξυγόνου.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ