close search results icon

Ο πρόεδρος της ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ Ελευθέριος Σαΐτης από Σκύδρα: «καθιερώσαμε το ελληνικό ροδάκινο σ’ όλο τον κόσμο»

Ο πρόεδρος της ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ Ελευθέριος Σαΐτης από Σκύδρα: «καθιερώσαμε το ελληνικό ροδάκινο σ’ όλο τον κόσμο»
kronos-pellanews20220525-191813.jpg


Στο πλαίσιο του προγράμματος Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ PeachUp η εταιρεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. πραγματοποίησε επιστημονική Ημερίδα με τίτλο Εφαρμογές Έξυπνης Γεωργίας για τη Βελτίωση της Καλλιέργειας και Ποιότητας του Συμπύρηνου Ροδάκινου. Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Τετάρτη, 26 Μαΐου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας και πέραν των σημαντικών συμπερασμάτων ουσιαστικά ήρθε και πάλι στο προσκήνιο η σημασία της έρευνας στη καλλιέργεια πόσο μάλλον όταν αυτή οργανώνεται από μία βιομηχανία του μεγέθους της ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ.

kronos-pellanews20220525-191545.jpg

Η ημερίδα τα είχε όλα. Ιστορική αναδρομή και συγκίνηση, πολιτικές τοποθετήσεις για τα αγροτικά ζητήματα, τα αποτελέσματα μιας σπουδαίας έρευνας, συμπεράσματα για το παρόν και προβλέψεις για το μέλλον και φυσικά πλούσιο μπουφέ για τα απαραίτητα «πηγαδάκια».

kronos-pellanews20220525-191611.jpg


Peach up

Η εταιρεία ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ συνεργάστηκε με κορυφαίους ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε μια πολυετή προσπάθεια. Οι πρωταγωνιστές της έρευνας βρέθηκα στην ημερίδα αναλύοντας όλο το project. Συγκεκριμένα μίλησαν ο καθηγητής Φυτοπαθολογίας του Α.Π.Θ. Γεώργιος Καραογλανίδης, ο υποψήφιος διδάκτορας του Π.Θ. Ιωάννης Μουτσινάς, ο καθηγητής Δενδροκομίας του Π.Θ. Γεώργιος Νάνος αλλά και ο κ. Παπαδόπουλος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο οποίος παρουσίασε σε βίντεο το έργο που έγινε.

kronos-pellanews20220525-213900.jpg


Κατά τις διαλέξεις παρουσιάστηκε η πρόοδος που επιτελέστηκε σχετικά με τη δημιουργία και εφαρμογή εξοπλισμού λήψης και επεξεργασίας δεδομένων αγρού, τη δημιουργία συμβουλευτικής υπηρεσίας για την ορθή εφαρμογή των καλλιεργητικών πρακτικών μέσω της δημιουργίας κατάλληλου λογισμικού για τα σημαντικότερα θέματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια του συμπύρηνου ροδάκινου, και τη γνώση που αποκτήθηκε για την ορθή εφαρμογή ορισμένων καλλιεργητικών πρακτικών με στόχο την αύξηση της στρεμματικής απόδοσης και τη βελτίωση της ποιότητας των συμπύρηνων ροδάκινων.

kronos-pellanews20220525-191813.jpg


Παρακολουθήστε τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες της ημερίδας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής: ο τομέας του συμπύρηνου ροδάκινου αποτελεί τομέα κλειδί για την τοπική οικονομία για γενικότερα



Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου: η Σκύδρα αποτελεί το κέντρο της αγροτικής παραγωγής



Πρόεδρος Κρόνος ΑΕ Ελευθέριος Σαΐτης: όλα αλλάζουν-επιβιώνουν αυτοί που προσαρμόζονται


Δ/νων Σύμβουλος ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ Τζιμούρτος Νικόλαος: το μέλλον είναι η γεωργία ακριβείας



Παπαδόπουλος: το επιστημονικό έργο πρέπει να περάσει στην πράξη


Οι ομιλίες του υποψήφιου διδάκτορα του Π.Θ. Ιωάννη Μουτσινά και του καθηγητή Φυτοπαθολογία του Α.Π.Θ. Γεώργιου Καραογλανίδη



Καθηγητής Νάνος Γεώργιος: καταλάβετε ότι δε θα είναι τίποτα ίδιο ξανά το 2030

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ