close search results icon

Παγκόσμιο σοκ το νέο μακελειό με τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς- Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε και ο 18χρονος δράστης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ

Παγκόσμιο σοκ το νέο μακελειό με τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς- Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το νέο μακελειό στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε περιοχή του Τέξας, με τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς, οι περισσότεροι μαθητές.

Ενας 18χρονος σκόρπισε τον θάνατο, όταν εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο και εκτέλεσε 19 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, αλλά και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη.

Αυτός είναι ο τελευταίος απολογισμός της φονικής, πολύνεκρης επίθεσης που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία της πόλης Ουβάλντε, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαν Αντόνιο, στο Τέξας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε και ο 18χρονος δράστης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Σκότωσε και τη γιαγιά του πριν το μακελειό στο σχολείο

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN, προτού ο 18χρονος εισβάλει και εκτελέσει εν ψυχρώ μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε, πυροβόλησε και σκότωσε και τη γιαγιά του, που ούτε αυτή γλίτωσε από το μένος του δράστη.

Πρόκειται για τον Σαλβαντόρ Ράμος, 18χρονο μαθητή λυκείου της περιοχής, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ 19 μαθητές -ηλικίας 7 με 11 ετών- και 2 εκπαιδευτικούς, σε ακόμη μία τραγωδία που βυθίζει εκ νέου τις ΗΠΑ στον συνεχιζόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.


Παιδιά 7 έως 11 ετών οι νεκροί μαθητές

Η σφαγή διαπράχθηκε στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ, όπου πάνε παιδιά που διαμένουν στο Ουβάλντε.

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα, οι μαθητές που βρήκαν τραγικό θάνατο από το όπλο του 18χρονου δράστη είναι ηλικίας 7 έως 11 ετών.

Πάνω από 500 παιδιά, σχεδόν το 90% με λατινοαμερικάνικη καταγωγή, πήγαιναν εκεί το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με δημόσια δεδομένα της πολιτείας του αμερικανικού νότου.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, νοσηλεύονταν «σε κρίσιμη κατάσταση» στο University Health, στο Σαν Αντόνιο, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.


Στο μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε έκτακτο διάγγελμα στον αμερικανικό λαό αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ασία λόγω του μακελειού στο Τέξας, δηλώνοντας «αηδιασμένος και κουρασμένος» από τη μάστιγα των μακελειών στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι πρέπει να αναληφθεί δράση στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα αυτή των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων, παρά την ισχυρή επιρροή που διαθέτει το λόμπι της οπλοκατοχής στο Κογκρέσο.

Μπάιντεν: «Ανάστημα μπροστά στο λόμπι της οπλοκατοχής»

«Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους. «Είμαι αηδιασμένος και κουρασμένος από όλο αυτό», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης, ενώ είναι στα σχολεία τους. Παρότι αναγνώρισε πως είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμη οι αμερικανικές αρχές για τη σφαγή στο Τέξας, τόνισε πως θεωρεί λάθος οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει όπλα, όπως τουφέκια εφόδου.

«Πρέπει να δράσουμε»

Διεμήνυσε πως οι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν αυτούς που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την προώθηση νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που είναι βασισμένη στην κοινή λογική.

Την ίδια ώρα, με εντολή του Τζο Μπάιντεν οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στις ΗΠΑ, μέχρι και το προσεχές Σάββατο, μετά το μακελειό στο Τέξας και τον θάνατο 21 ατόμων.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο 28η Μαΐου, σε «ένδειξη σεβασμού για τα θύματα» της επίθεσης νεαρού ενόπλου σε σχολείο του Τέξας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.



iefimerida.gr

Φωτογραφίες: AP Photo/Dario Lopez-Mills

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ