close search results icon

Παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου το πλαφόν στις τιμές

Τι αναφέρεται στο Άρθρο 5 της τροπολογίας για το περιθώριο μικτού κέρδους

Παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου το πλαφόν στις τιμές

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου το πλαφόν το οποίο έχει θεσπιστεί για το περιθώριο μικτού κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο όριο για την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος, παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για υγεία, διατροφή, διαβίωση, μετακίνηση και ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από πώληση γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για παραγωγή λιπασμάτων, λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου και φυτικών ελαίων, είναι αυτό που είχαν οι εταιρείες την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Τι αναφέρεται στο Άρθρο 5

Περιστολή Φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας περιόδους Κρίσης Τροποποίηση άρθρου 58 ν. 4818/2021

Η παρ. του άρθρου 58 του ν. 4818/2021 (Α’ 124) τροποποιείται ως προς χρόνο ισχύος και παρ.1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Για χρονικό διάστημα από δημοσίευση του παρόντος και έως 3Ιη.Ι2.2Ο22, απαγορεύεται αποκόμιση μικτού κέρδους από πώληση οποιουδήποτε προϊόντος παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για υγεία, διατροφή, διαβίωση, μετακίνηση και ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από πώληση γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για παραγωγή λιπασμάτων, λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου και ψυτικών ελαίων, όταν περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ 1ης.9.2021.».

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ