close search results icon

Πελόζι: Έφτασε στην Ιαπωνία – Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της

Πελόζι: Έφτασε στην Ιαπωνία – Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ασία έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή.

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στην Ασία η οποία περιλάμβανε μια επίσκεψη στην Ταϊβάν που προκάλεσε την οργή της Κίνας.

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το αεροσκάφος που μετέφερε την Πελόζι να προσγειώνεται στην αεροπορική βάση Γιόκοτα, κοντά στο Τόκιο, προερχόμενο από τη Νότια Κορέα.

Πρωτοφανούς κλίμακα στρατιωτικά γυμνάσια

Το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταϊβάν αυτοδιοικούμενο νησί μέρος της επικράτειάς του, ξεκίνησε πρωτοφανούς κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη της κας Πελόζι στην Ταϊπέι.

Πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Κίνα φαίνεται ότι προσγειώθηκαν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας (ΑΟΖ), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν το πρώτο τέτοιο περιστατικό.

Όταν ανακοινώθηκαν τα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια, το Τόκιο, στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον, εξέφρασε την «ανησυχία» του.

Η Πελόζι, 82 ετών, στην πρώτη επίσκεψη της στην Ιαπωνία από το 2015, πρόκειται να συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ