close search results icon

Πέρασε από το Συμβούλιο Υπουργών η έκτακτη ενίσχυση αγροτών έως 15.000 ευρώ

Πέρασε από το Συμβούλιο Υπουργών η έκτακτη ενίσχυση αγροτών έως 15.000 ευρώ

Πέρασε από το Συμβούλιο Υπουργών η έκτακτη ενίσχυση αγροτών έως 15.000 ευρώ

Πράσινο φως στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αυξημένη στήριξη προς τους γεωργούς της ΕΕ μέσω κονδυλίων αγροτικής ανάπτυξης, οι οποίες μπορούν να φθάσουν έως 15.000 ευρώ ανά αγρότη και έως 100.000 ανά αγροτική επιχείρηση, έδωσε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. που συνεδρίασε χθες, Τρίτη 24 Μαΐου, στις Βρυξέλλες και πλέον αναμένεται η συγκατάθεση του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση των συγκεκριμένων ενισχύσεων.

Σχετική επιβεβαίωσε έδωσε και ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Γεωργαντάς από Βρυξέλλες: Διασφαλίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση

Η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για τη στήριξη αγροτών, ιδιαίτερα κτηνοτρόφων, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης διασφαλίσθηκε από την ΕΕ, ύστερα και από τις έντονες παρεμβάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Στις παρεμβάσεις του ο κ. Γεωργαντάς περιέγραψε το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τους αγρότες λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, κι επισήμανε ότι «η γενικευμένη κρίση στα νοικοκυριά και η πίεση που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης».

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Επιτροπής για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών από την Ουκρανία για τη διασφάλιση του σταθερού εφοδιασμού της αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, ιδιαίτερα σε αυτό της έλλειψης γυάλινων φιαλών, καθώς το βασικό εργοστάσιο κατασκευής τους βρίσκεται στην Ουκρανία.

Παράλληλα έθεσε και το πρόβλημα της εξαγωγής μεταποιημένων οπωροκηπευτικών προς Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική μείωση».

agro24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ