close search results icon

ΠΚΜ: Σύμφωνο συνεργασίας Κεντρικής Μακεδονίας και Tyrol Αυστρίας για τον τουρισμό

ΠΚΜ: Σύμφωνο συνεργασίας Κεντρικής Μακεδονίας και Tyrol Αυστρίας για τον τουρισμό

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Μακεδονίας και του Tyrol της Αυστρίας υπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης της ΠΚΜ, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κυβερνήτης του Tyrol Günther Platter.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Ο κ. Platter κατέφθασε στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη, όπου σε κλίμα καλής φιλίας και συνεργασίας υπεγράφη το σύμφωνο.

Το σύμφωνο συνεργασίας των δύο περιοχών αφορά τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις δύο περιοχές να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν. Παράλληλα στόχος της περιφέρειας είναι η καλύτερη αεροπορική σύνδεση μεταξύ Tyrol και Θεσσαλονίκης.

Τζιτζικώστας: Δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας

«Το Tyrol είναι μια περιφέρεια με την οποία η Κεντρική Μακεδονία έχει πάρα πολλά κοινά, τα οποία αξίζει πραγματικά να τα δουλέψουμε προς όφελος των πολιτών», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. «Σκοπός είναι το επόμενο διάστημα να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις στοχευμένες για την ενίσχυση των προϊόντων του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και των δύο περιοχών, προκειμένου να αναβαθμιστεί η δυνατότητα και σύνδεσης της περιοχής αυτής με τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Tyrol: Τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας και η τουριστική πολιτική

Ο κυβερνήτης του Tyrol από την πλευρά του τόνισε ότι «η φιλία είναι η πιο δυνατή βάση για μια καλή συνεργασία», σημειώνοντας πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή αυτό το διάστημα είναι αυτό της έλλειψης εργατικού δυναμικού, λόγω του χαμηλού ποσοστού ανεργίας.

«Το Tyrol είναι μια περιοχή στην οποία ζουν 800.000 άνθρωποι αλλά είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται. Οι βασικές πηγές εσόδων είναι η βιοτεχνία και η βιομηχανία, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η παροχή υπηρεσιών αλλά και ο τουρισμός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο Tyrol είναι ότι μας λείπει το εργατικό δυναμικό. Θέλουμε επίσης να εργαστούμε για την αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Το… ποτό και το μαντήλι τσέπης

Μετά το πέρας της σύσκεψης και της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε δώρο στον κ. Platter ένα μαντήλι τσέπης «στα ελληνικά χρώματα» όπως επεσήμανε, καθώς «ένα από τα χαρακτηριστικά σας είναι να είστε πάντα ενδεδυμένος με την καλύτερη δυνατή εικόνα που ακολουθεί την ουσία». Η αντιπεριφερειάρχης κα. Βούλα Πατουλίδου από την πλευρά της έκανε δώρο στον κ. Platter αναμνηστικό από τη Θεσσαλονίκη με τη γοργόνα. Ο κυβερνήτης του Tyrol ως λάτρης της ορειβασίας έκανε δώρο στον περιφερειάρχη ένα σακίδιο αλλά και το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό snaps.

thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ