close search results icon

Ποιος ήθελε να «στήσει» τον ΠΑΟΚ;

Η διαιτησία του Διαμαντόπουλου στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, ήρθε να δικαιώσει απόλυτα τις απόψεις που εκφράζει ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Πριν… αλέκτωρ λαλήσει τρεις, δικαιώθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου για τις πρόσφατες δηλώσεις του στη Λεωφόρο και απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο νόημα το προηγούμενο μου blog, που δεν άρεσε σε όσους έχουν μάθει να τους χαϊδεύουν τα΄ αυτάκια. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Φίλτατοι, δεν γράφω για όσους δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την αλήθεια από το σανό που σας ταΐζουν. Γράφω για όσους αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μπορούν να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο και να αποδεχθούν την ανωτερότητα του, ανεξάρτητα από τα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργήσει μια ήττα ή ένας αποκλεισμός.

Η διαιτησία του Διαμαντόπουλου στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, ήρθε να δικαιώσει απόλυτα τις απόψεις που εκφράζει ο Ράζβαν Λουτσέσκου και παράλληλα να πυροδοτήσει ένα νέο ξέσπασμα από τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Τι είπε ο Λουτσέσκου; Την αλήθεια. Είπε αυτό που όλοι γνωρίζουμε αλλά, πολλοί δεν θέλουν να παραδεχθούν. Είπε λοιπόν πως το πέναλτι – ουρακοτάγκος που δόθηκε στον Λεβαδειακό στην Τούμπα, δεν θα δινόταν εις βάρος καμίας ομάδας της Αθήνας στο γήπεδο της. Είπε αυτό που όλοι ξέρουμε.

Ποιος να τον αδικήσει για το ξέσπασμα του; Ποιος να τον αδικήσει για το γεγονός ότι υπερασπίζεται την ομάδα του και τον ιδρώτα των παικτών του; Ο Ρουμάνος έχει εξελιχθεί σε φωνή του ΠΑΟΚ για να προστατέψει την προσπάθεια των ασπρόμαυρων να διακριθούν στην διάρκεια της φετινής σεζόν.

Πέρα από τον Λουτσέσκου, το ερώτημα που χρίζει απάντησης, είναι ποιος έστειλε τον Διαμαντόπολου σε διατεταγμένη υπηρεσία στην Τούμπα. Ποιον εξυπηρετούσε ο διαιτητής από την Αρκαδία; Διότι δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αυτό που έγινε. Από τη στιγμή που από VAR τον καλούν να ξαναδεί τη φάση για να μην εκτεθεί, δεν έχει το άλλοθι του ανθρώπινου λάθους.

Η παρουσία του Διαμαντόπουλου, θύμισε παλιές κακές εποχές παράγκας. Εποχές που ο διαιτητής θα καθόριζε το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα, ανεξάρτητα από την απόδοση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Επιμένω λοιπόν, ποιος έστειλε τον Διαμαντόπουλο στην Τούμπα; Ποιος ήθελε –και έχει τη δύναμη να το επιχειρήσει- να εκτροχιάσει τον ΠΑΟΚ από την προσπάθεια να διεκδικήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα; Τι ακόμα θα δούμε από συγκεκριμένους Ελληνες διαιτητές και σαλτιμπάγκους όπως τον Φινλανδό, που έφεραν για τον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο και κατάφερε να γελοιοποιήσει την διαιτησία.

Δεν περιμένω απαντήσεις. Περιμένω αντίδραση και κινήσεις που μετά τα όσα συνέβησαν, υπαγορεύουν τον ορισμό αποκλειστικά διαιτητών κατηγορίας ELIT στα παιχνίδια που θα κρίνουν τους δυο εγχώριους τίτλους και παράλληλα, τους Διαμαντόπουλος στα σπίτια τους για να αποκατασταθεί το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η συμπεριφορά του Κουρμπέλη και η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στην Τρίπολη, εξέθεσε ανεπανόρθωτα όσους έσπευσαν με το πληκτρολόγιο και το μικρόφωνο τους, να επαινέσουν τον άσο του Παναθηναικού που στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ως μετάλλαξη του… Κόναν του Βάρβαρου.

Όταν επαινείς έναν παίκτη που μετατρέπει με τη συμπεριφορά του, ένα ποδοσφαιρικό αγώνα σε αρένα μάχης χτυπώντας τον αντίπαλο του (αναφέρομαι ιδιαίτερα στα χτυπήματα που δέχθηκε από τον Κουρμπέλη ο Νέλσον Ολιβέιρα), θα… λουστείς και το αποτέλεσμα.

Κάρμα το λένε και θα το βρίσκουν μπροστά τους όσοι επιμένουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην αλήθεια. Έχει και συνέχεια…

πηγή: sdna.gr - Κώστας Βασιλόπουλος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ