close search results icon

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία πολεμά τώρα το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία πολεμά τώρα το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»

Ο κ. Πατρούσεφ, πρώην Σοβιετικός πράκτορας που γνωρίζει τον κ. Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, είναι σκληροπυρηνικός σύμμαχος και θεωρείται ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν τον ρώσο πρόεδρο

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία μάχεται τώρα κατά της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην Ουκρανία και ότι η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία και εν τέλει να την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου –είναι μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ και πάνω από όλα των ΗΠΑ και της Βρετανίας» δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως είπε «τα σχέδια των Δυτικών είναι να συνεχίσουν να διαλύουν τη Ρωσία και τελικά απλά να την σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου».

Ποιος είναι ο Πατρούσεφ

Ο κ. Πατρούσεφ, πρώην Σοβιετικός πράκτορας που γνωρίζει τον κ. Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, είναι σκληροπυρηνικός σύμμαχος και θεωρείται ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν τον ρώσο πρόεδρο.

Το 2021 απέρριψε τις προειδοποιήσεις του διευθυντή της CIA William Burns κατά της εισβολής στην Ουκρανία

Σε μια προσπάθεια να αναλύσει τη Δύση, ο Πατρούσεφ χαρακτήρισε τις δυτικές πολιτικές ελίτ διεφθαρμένες και ελεγχόμενες από πολυεθνικές εταιρείες και επιχειρηματικές φατρίες που σχεδίαζαν και εκτελούσαν «επαναστάσεις» σε όλο τον κόσμο.

«Το αμερικανικό κράτος είναι απλώς η «βιτρίνα» για έναν όμιλο τεράστιων εταιρειών που κυβερνούν τη χώρα και προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο» δήλωσε ο Πατρούσεφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Πατρούσεφ, έσπειραν το χάος στο Αφγανιστάν, το Βιετνάμ και τη Μέση Ανατολή και προσπαθούσαν επί χρόνια να υπονομεύσουν τον «μοναδικό» πολιτισμό και τη γλώσσα της Ρωσίας.

Η Ρωσία, είπε, ήταν θύμα των δυτικών σχεδίων να την ωθήσουν πίσω στα σύνορα της Μοσχοβίας του 15ου αιώνα. «Δεν υπάρχει θέση για τη χώρα μας στη Δύση» είπε.

Σε απάντηση, υποστήριξε, η Ρωσία θα επιτύχει οικονομική κυριαρχία και οικονομική ανεξαρτησία, αλλά και θα δημιουργήσει ένοπλες δυνάμεις και ειδικές υπηρεσίες ικανές να αποτρέψουν κάθε πιθανό επιτιθέμενο.

Οι ρωσικές επιχειρήσεις και το ιδιωτικό κεφάλαιο, είπε, πρέπει να είναι περισσότερο «εθνικά προσανατολισμένα». «Η νέα γενιά θα πρέπει να εμπνέεται από τις ιδέες της δημιουργικής εργασίας προς όφελος της πατρίδας μας και όχι να κάθεται στα γραφεία των δυτικών εταιρειών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ