ΒΟΥΛΗ : Η θρησκευτική ελευθερία, ο όρκος βουλευτών και οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στην ολομέλεια – Μάχη ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ | PellaNews

ΒΟΥΛΗ : Η θρησκευτική ελευθερία, ο όρκος βουλευτών και οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στην ολομέλεια – Μάχη ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Τα επίμαχα ζητήματα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, η θρησκευτική ελευθερία κι ο βουλευτικός όρκος στην Βουλή των Ελλήνων όπου η ολομέλεια θα αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις της Εκκλησίας .

 

Πάντως το κλίμα στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι βαρύ μετά την επαναφορά των ποινών για την βλασφημία των Θείων με πρωτοκλασάτες μητροπόλεις να ζητούν την άμεση απόσυρση του .

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις ψηφοφορίες που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Νοεμβρίου.

Σήμερα θα γίνει συζήτηση επί της αρχής επί όλων των αναθεωρητέων διατάξεων, τις οποίες εισηγείται η Επιτροπή Αναθεώρησης.

Τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες, η συζήτηση θα είναι επί των αναθεωρητέων άρθρων. Οι συνεδριάσεις θα ξεκινούν από το πρωί και θα ολοκληρώνονται το βράδυ.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με τις τοποθετήσεις των κομμάτων αναφορικά με το επίμαχο Άρθρο 3 που αφορά στις σχέσεις πολιτείας εκκλησίας, και τα άρθρα περί θρησκευτικής ελευθερίας και περί όρκου βουλευτών.

περισσότερα στο https://www.vimaorthodoxias.gr/egrapsan-s-emas/vouli-i-thriskeftiki-eleftheria-o-orkos-voulefton-kai-oi-scheseis-kratous-ekklisias-stin-olomeleia-machi-nd-syriza/