Γιώργος Καρασμάνης: Προτεραιότητα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και τα έργα στην Πέλλα | PellaNews

Γιώργος Καρασμάνης: Προτεραιότητα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και τα έργα στην Πέλλα

Η νέα ΚΑΠ, ο ΕΛΓΑ, οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία αλλά και τα έργα υποδομής στην Πέλλα ήταν τα βασικά θέματα που έθεσε κατά την σημερινή του εισήγηση ο Γιώργος Καρασμάνης. 

Ο τ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτξης δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Προέχουσα θέση στις προτεραιότητές μας πρέπει να έχει και θα έχει η αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, που μόνο φέτος, μέσα σ’ ένα τρίμηνο μόλις, έχει ήδη αφανίσει την παραγωγή σε εκατοντάδες χωριά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, εξαιτίας της ανεπαρκέστατης και αναποτελεσματικής αντιχαλαζικής προστασίας. Δεν μπορούμε να λέμε στους αγρότες να κάνουν καλή παραγωγή, καλά προϊόντα, αλλά αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να τα διασφαλίσουμε με ένα ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα. Πρέπει να ισχυροποιήσουμε τον ΕΛΓΑ και πρέπει να το κάνουμε και με κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αλλά και με πόρους από τα κοινοτικά προγράμματα. Φυσικά, θα πρέπει να δοθεί στρεμματική ενίσχυση για το απολεσθέν εισόδημα από το εμπάργκο, για το οποίο δεν ευθύνονται οι παραγωγοί, αλλά την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια μικρή αναφορά στα έργα του Νομού μου, στο οδικό δίκτυο Έδεσσα-Γιαννιτσά-Χαλκηδόνα, για το οποίο ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε τη μεγάλη αδικία που έγινε με την κλοπή των 120 εκατομμυρίων και το χαρακτήρισε ως έργο εθνικής προτεραιότητας, αλλά και το φράγμα Αλμωπαίου, ένα έργο σημαντικής ανάπτυξης για την Πέλλα και για όλη την Κεντρική Μακεδονία, με διασφαλισμένα κονδύλια. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στη διεκδίκηση και στη δημοπράτηση αυτού του μεγάλου έργου.