Κορβέτα της τουρκικής ακτοφυλακής περιπολεί στις ακτές του Καστελόριζου (βίντεο) | PellaNews

Κορβέτα της τουρκικής ακτοφυλακής περιπολεί στις ακτές του Καστελόριζου (βίντεο)

Λίγες ώρες από τη στιγμή που η τεράστια Ελληνική σημαία υψώθηκε στο Καστελόριζο από έναν Κρητικό ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, μια τουρκική ακταιωρός βγήκε για περιπολία στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Καστελόριζο.

Το τουρκικό πλοίο ( η κορβέτα της τουρκικής ακτοφυλακής) έπλεε με πολύ χαμηλή ταχύτητα όπως βλέπετε στα πλάνα, αλλά ο πλους του δεν έμεινε αναπάντητος. Πριν προλάβει να διανύσει μεγάλη απόσταση, όπως αναφέρει το zarpanews, ένα ταχύπλοο σκάφος του λιμενικού σώματος απέπλευσε από το λιμάνι του Καστελλόριζου και επιθεώρησε τις ακτές του ακριτικού νησιού.

Λίγη ώρα αργότερα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak φιλοξένησε δηλώσεις του Δημάρχου του Κας, Μουτλού Ουλουτάς, ο οποίος έκανε λόγω για πρόκληση της Ελλάδας, με αφορμή τη μεγάλη σημαία στο Καστελόριζο, παραβλέποντας πως χθες γιορτάζαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως σήμερα οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας της χώρας και έχουν προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων ανάμεσα τους και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέιζερ στο όρος Γκεντί Εφέ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο.

πηγή: defencenet.gr